„Klaipėda FAB ROOM“ meta inkarą uostamiesčio centre

  • Teksto dydis:

Socialinė iniciatyva, kurios ėmėsi Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas bei verslo partneriai, pildo uostamiesčio kūrėjų svajones. Jiems duris atveria net 1800 kv. m erdvės Klaipėdos centre, Pilies gatvėje. „Klaipėda FAB ROOM“ aprūpins ne tik darbui reikalingu plotu, bet ir suteiks daug laisvės, o taip pat galimybę menininkams ir dizaineriams būti labiau matomiems.

Spalvinga kūrėjų bendruomenė

Šį pavasarį pradėjus burti „Klaipėda FAB ROOM“ bendruomenę, prie idėjinio branduolio netruko prisijungti būrys aktyvių miestiečių.  Savo veiklas patalpose nuo rudens pradžios planuoja drabužių ir grafikos dizaineriai, juvelyrai, keramikai, tapytojai, baldų restauratoriai, iliustratoriai, tekstų kūrėjai ir rašytojai, skulptoriai, fotografai, virtualių menų ir kitų sričių atstovai, suskubę rezervuoti sau reikalingas erdves. Ieškantys bendraminčių ir patalpų darbui, įvairiems projektams įgyvendinti, dar gali prisijunti prie „Klaipėda FAB ROOM“ kūrybinės „šeimos“.

„Kūrėjų aktyvumas liudija apie tam tikrą vakuumą, kurį tikimės užpildyti šia socialine iniciatyva. Miestas išties nestokoja talentingų ir darbščių žmonių, siekiančių įkūnyti įdomias idėjas, jas paversti verslu, susikurti sau darbo vietą. „Klaipėda FAB ROOM“ sėkmingai buria žmones, kurie jau žengė pirmuosius ryžtingus žingsnius įgyvendinant savo tikslus, tačiau įgyti didesnį pagreitį iki šiol jiems trukdė galvosūkiai dėl specifinei veiklai tinkamų patalpų ir nemaži nuomos kaštai – ypač kalbant apie miesto centrą“, – aiškino Klaipėdos mokslo ir technologijų parko plėtros vadovas Andrius Sutnikas.

Sulaukdavo daug užklausų

Įstaigą pastaruoju metu pasiekdavo nemažai kūrybinių industrijų atstovų užklausų dėl patalpų. Atvėrus duris Klaipėdos universiteto verslo inkubatoriui susidomėjimas dar labiau išaugo. „Pastarasis objektas ir ten esanti infrastruktūra pirmiausiai yra skirti veiklai, glaudžiai susijusiai su inovacijų, naujų technologijų kūrimu be diegimu, tad galvojant apie menininkus, amatininkus ir dizainerius teko ieškoti alternatyvų. Visgi pasitelkus verslo partnerių pagalbą pavyko susitarti dėl galimybės palankiomis sąlygomis įkurdinti kūrėjus itin patrauklioje Klaipėdos vietoje. Jaučiame „Klaipėda FAB ROOM“ bendruomenės entuziazmą ir tikime, kad ji labai organiškai užpildys veiksmu ir gyvybe objektą, kuris pastaraisiais metais buvo tuščias“, – kalbėjo A. Sutnikas.

Lokacija greta senamiesčio, kuri bus patogesnė ir potencialiems pirkėjams bei užsakovams, – tik vienas iš „Klaipėda FAB ROOM“ privalumų. Būsimiesiems naujakuriams pažadėta, kad erdves jie galės įsirengti pagal savo norus, atsižvelgiant į individualius poreikius. Tai, kad erdvės bus „atsparios kūrybai“, t.y. neteks krūpčioti iš baimės nutepti sienas dirbant su dažais, moliu ar kitomis medžiagomis, o taip pat galimybę į savo studiją ar dirbtuves patekti bet kurią savaitės dieną, bet kuriuo paros metu, kūrėjai įvardija kaip reikšmingus „Klaipėda FAB ROOM“ pliusus.

Žinomi vardai ir veidai

Kūrėjams ir kūrybai draugiškos erdvės tapo džiaugsmingu atradimu ne tik tiems, kurie dar tik gludina savo projektus, bet ir gerai žinomiems autoriams, veiklioms uostamiesčio kultūrinio gyvenimo asmenybėms.

„Persikėlus gyventi į pajūrį savos erdvės ieškojimas kūrybai tapo labai aktualia tema. „Klaipėda FAB ROOM“ siūloma vieta nuskambėjo kaip tikras atradimas! Tokių erdvių kūrimą laikau labai reikalinga bei perspektyvia iniciatyva. Manau, jog tai padės augti menininkams bei pasitarnaus paties miesto vardui”, – kalbėjo Asta Šomkaitė, autorinės juvelyrikos ženklo „SHÓMKA handmade“ įkūrėja.

„Apie panašius hub’us kūrybinių industrijų atstovams buvo daug kalbama, diskutuojama, bandoma kurti, ieškoti patalpų. Dabar su „FAB ROOM“ vyksta tas teigiamas procesas, kurio visi labai laukė. Tai naujas virsmas mieste, kuomet buriasi kūrėjų bendruomenė, kai atėjo laikas nebe skaidytis, jausti konkurenciją, o tiesiog jungtis, dalintis, kolaboruotis, bendrauti ir įgyvendinti bendrus projektus”, – akcentavo Baltijos šalių mados festivalio „IKRA MADA“ sumanytoja ir prodiuserė Jurga Sutkutė.

Daugiau informacijos dėl patalpų kūrėjams suteiks „Klaipėda FAB ROOM“ kūrėjų erdvių koordinatorė Solveiga Kurgonaitė tel. 8 625 13081.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vieta

vieta portretas
Adresas Pilies g. 8

Ert

Ert portretas
O tai kur tos erdvės esti, koks adresas?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių