Klaipėda informaciją turistams nori pateikti moderniai

Klaipėdos valdžia informaciją apie miestą turistams siekia pateikti moderniai. Populiariose vietose norima pastatyti tris skaitmeninius e-kioskus ir pakabinti didžiulį LED ekraną.

Toks siūlymas ketvirtadienį buvo pristatytas miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto nariams.

Klaipėdos savivaldybės Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė pasakojo, kad skaitmeniai e-kioskai yra populiarūs muziejuose. Mieste būtų statomi įrenginiai didesniais ekranais.

Turistui ekrane pasirinkus, kokios informacijos nori, ši būtų suteikiama. Manoma, kad e-kioskuose būtų galima pateikti informaciją apie lankytinas vietas, renginius, investicijas, viešąjį transportą.

Informacinių terminalų ir LED ekrano įrengimas mieste kainuotų per 685 tūkst. litų. ES lėšos sudarytų per 582 tūkst. litų. Savivaldybė turėtų prisidėtų beveik 103 tūkst. litų.

Šį projektą uostamiesčio savivaldybė vykdytų kartu su Ventspilio savivaldybe. Jis turėtų būti įgyvendintas per metus su galimybe pratęsti, bet ne ilgiau nei iki 2015 metų balandžio 30 dienos.

Už minėtas lėšas būtų atliktas tyrimas dėl teikiamų elektroninių paslaugų ir paslaugų, kurios gali būti transformuojamos į elektronines paslaugas.

E-kioskus siūloma įrengti piliavietės teritorijoje, prie Pilies tilto, prie Kultūros fabriko. Ant pastarojo norima pakabinti ir LED ekraną.

Tačiau ne visi politikai pritarė pasirinktoms vietoms. Kai kurių nuomone e-kioskas ir LED ekranas turėtų būti įrengti ten, kur lankosi daugiau žmonių.

„Kodėl pasirinktas Kultūros fabrikas? Tam aš nepritariu“, – tvirtino tarybos narė Lilija Petraitienė.

E.Jurkevičienės manymu, užbaigus Kultūros fabriko rekonstrukciją, jis bus didelis traukos centras.


Šiame straipsnyje: turistaie-kioskasinformacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Strina

Strina portretas
geriau pasirupinkit stendais su atnaujinama miesto informacija gyventojams.Ne kur nors savibledybėje o visiems gerai matomoje vietoje.

T

T portretas
Vėl liberastai plausi grąžų pinigėlį... Savivaldybės svetainė už 2,16 mln net neturi kitų kalbų, kuriomis pasakotų kas mieste vyksta, koks transportas , ką žiūrėti ir t.t., bet vat dar 0,7 mln išplauti rankos jau niežti...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių