Klaipėdą išgelbės užsienio universitetai?

Klaipėdos valdžia puoselėja ambicijas į Klaipėdą prisikviesti užsienio universitetus. Teigiama, kad tokiu būdu siekiama į uostamiestį pritraukti jaunimo, kuris čia apsigyventų.

Vietoj komisariato – mokslo įstaiga?

„Kaip kilo tokia idėja? Žvelgiant iš miesto perspektyvos, yra poreikis prisitraukti jaunimo, kuris čia apsigyventų ir keltų miesto konkurencingumą“, – sakė Klaipėdos mero patarėjas Simonas Gentvilas.

Buvo kalbama, kad aukštojo mokslo įstaiga galėtų įsikurti Jūros g. 1, dabartiniame Policijos komisariate. Planuojama, kad pareigūnai iš ten išsikels, kai jiems Kauno gatvėje bus pastatytas naujas komisariatas, o senoji jų būstinė esą tiktų akademinei bendruomenei.

Teigiama, kad erdvių Klaipėdoje tam yra daug, kad tik būtų kas tenai įsikurtų. Statistikos duomenimis, gyventojų Klaipėdoje mažėja, taip pat ir studentijos. Teigiama, kad vienas geriausių būdų pritraukti į miestą gyventojus, yra akademinių institucijų, taip pat profesinių įstaigų arba mokyklų steigimas.

Pasirašė ketinimų protokolus

Įprasta, kad tokiose įstaigose žmonės išmoksta profesijos ir čia pat ieško darbo. Šiuo metu Klaipėdoje yra laisvų darbo vietų, taip pat yra ilgalaikių bedarbių, kurie nepersikvalifikuoja.

„Todėl norėtųsi šį struktūrinį nedarbą mažinti prisitraukiant universitetus, kurie toliaregiškai kurtų darbo jėgą esamai paklausai“, – kalbėjo mero patarėjas.

Kol kas esą tai tik idėjos, bet kalbama apie jungtinį fakultetą su uostamiesčio mokslo institucijomis. Pasak S.Gentvilo, Švietimo ir mokslo ministerija prieš dvejus metus atliko studiją, apklausė 40 užsienio universitetų dėl jų galimybių ateiti į Lietuvą.

Penki iš jų jau pasirašė ketinimų protokolus su Lietuvos aukštosiomis mokyklomis dėl jungtinių fakultetų steigimo. Bet tarp jų nėra nė vienos Klaipėdos aukštojo mokslo įstaigos.

Gelbėjimo planas

„Norime paskatinti vietines aukštąsias mokyklas susidomėti mokymo kokybės kilstelėjimu. Esame atviri ir visiškai naujo užsienio universiteto, panašaus kaip LCC, atėjimui į Klaipėdą“, – sakė S.Gentvilas.

Tada tarp aukštųjų mokyklų stiprėtų konkurencinė kova, o studentų būtų galima prisitraukti ir iš trečiųjų pasaulio šalių – Baltarusijos, Moldavijos ir kitur.

„Buvome susitikę su konsultantais, atlikusiais galimybių studiją. Mūsų tikslas yra pritraukti į Klaipėdą jaunimo, kuris čia apsigyventų. Juolab mūsų verslo struktūros sako, kad jau yra darbo, bet nėra kas jį dirba“, – tvirtino S.Gentvilas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

skiedalai

skiedalai portretas
Jei taip rūpėtų jaunimas tai nebūtum drauge su Vitkum savivaldybės skiriamas studentams stipendijas pradanginęs...
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių