Klaipėda Kovo 11-ąją atšventė triukšmingai

Kovo 11-ąją klaipėdiečiai stengėsi švęsti triukšmingai. Tačiau didžiausi Gedimino stulpai Lietuvoje ir šventinis koncertas didelės minios nepritraukė.

Prieš prasidedant pagrindiniam Kovo 11-ajai skirtam koncertui sekmadienio vakarą Atgimimo aikštė buvo pustuštė. Tačiau atėjusieji buvo pasipuošę šventės atributika. Rankose laikė mažas vėliavėles. Merginos plaukuose segėjo trispalvius segtukus.

Nors šventė vyko vakare, į ją atėjo net mamos su vežimėlyje gulinčiais vaikais.

Vėliau Atgimimo aikštę užpildė spalvingi triukšmingos jaunimo eisenos dalyviai. Jie buvo pasipuošę trispalvės spalvų rūbais, turėjo kitus atributus.

Jaunimas iš Klaipėdos universiteto miestelio ėjo skelbdamas laisvę, mušant būgnus ir kitaip keliant triukšmą. Eisenoje buvo ir transporto priemonių – limuzinas, baikerių klubo „West Coast“ autobusas.

Eisena Atgimimo aikštę pasiekė per pusvalandį. Jiems atėjus, prasidėjo šventinis renginys.

Susirinkusiuosius su švente pasveikino miesto meras Vytautas Grubliauskas. Jis pabrėžė, kad tokia prga ilgų kalbų nereikia.

„Tai viena jauniausių švenčių. Nenuostabu, kad ją švęsti renkasi jaunimas. Klaipėda skiriasi nuo kitų miestų. Ypač savo polėkiu. Klaipėda moka, Klaipėda gali, Klaipėda švenčia“, – tokiais žodžiais miesto meras pradėjo šventę.

Nuaidėjus V.Grubliausko skambinamo varpo trims dūžiams, kurių kiekvienas simbolizavo šventės šūkį „Skelbk laisvę! Kurk laisvę! Švęsk laisvę!”, Gedimino stulpai nušvito trispalvės spalvomis.

Visi sugiedojo Lietuvos himną. Baigus jį į dangų buvo išautos salvės. Prasidėjo šventinis koncertas, kuriame pasirodė Klaipėdos grupės ir svečiai „Lemon Joy“.

Atgimimo aikštėje pastatyti Gedimino stulpai yra didžiausias Lietuvoje. Jį norima įrašyti Lietuvos rekordų knygą. Tam išsiųsta paraiška.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
nu kas nori sekmadienio vakara kazkur eiti?? retas kas.. Pasirinkas netinkamas laikas.

XP

XP portretas
Ubagiskas veiksmas...Arba darit kaz ka pagal pinigus arba nieko ne darit....

RK.

RK. portretas
Buvo šalta :) Iš ties koncertas paliko dvejopą įspūdį. Labai nepatiko pirmų atlikėjų dainavimas anglų kalba. Na ir pats atlikėjų meistriškumas dar ne aukščiausio lygio :)) Tačiau buvo ir kita pusė - žmonės šypsojosi. Buvo daug vaikų, nuotaika pakili. Su švente mus visus :)
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių