Klaipėdą kruiziniai laivai lankys rečiau

Šiemet į Klaipėdą užsuks maždaug trečdaliu mažiau kruizinių laivų nei pernai. Vis dėlto jie atplukdys beveik tiek pat keleivių, kaip ir praėjusiais metais. Šį sezoną pro Klaipėdos uosto vartus įplauks ir čia dar niekada neviešėję laineriai.

Šiemet į Klaipėdą užsuks maždaug trečdaliu mažiau kruizinių laivų nei pernai. Vis dėlto jie atplukdys beveik tiek pat keleivių, kaip ir praėjusiais metais. Šį sezoną pro Klaipėdos uosto vartus įplauks ir čia dar niekada neviešėję laineriai.

Vos prasidėjus pavasariui preliminariai jau žinoma ir šių metų kruizinio sezono apimtis.

„Kovą registracija laikoma baigta, tačiau gali taip būti, jog prisidės arba atkris vienas kitas laivas“, – paaiškino Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos Rinkodaros skyriaus viršininkė Kristina Gontier.

Planuojama, kad šiemet kruizinės laivybos sezonas prasidės gegužės 4-ąją. Tądien pro Klaipėdos uosto vartus įplauks čia dar neviešėjęs kruizinis laivas „Aida Cara“, plaukiojantis su Italijos vėliava.

Jis šiemet į Klaipėdą planuoja užsukti penkis kartus.

„Pirmasis laivo vizitas yra inspekcinio pobūdžio, kai įvertinama, ar tikrai verta čia plaukti. Nauja linija mums yra džiaugsmas, bet kartu ir nemaža atsakomybė“, – pastebėjo K.Gontier.

Iki pat spalio 5-osios uostamiestį aplankys pusšimtis laivų. Praėjusiais metais čia švartavosi 63 kruiziniai laineriai.

„Vertinant įplaukimų skaičių, šiemet lainerių uostamiestyje sulauksime trečdaliu mažiau, tačiau ne tai yra rodiklis. Svarbiausia, kiek laivais atvyks keleivių. Šiuo požiūriu smarkaus mažėjimo, palyginti su praėjusiais metais, nėra“, – paaiškino pašnekovė.

Planuojama, kad šiemet kruiziniai laivai į Klaipėdą atplukdys apie 50 tūkst. žmonių, pernai miestą aplankė maždaug 57 tūkst. turistų.

Uosto atstovės teigimu, šiemet kruizinių laivų mieste taip pat bus sulaukta ir vykstančių jūrinių renginių metu. Tai esą ne tik dar labiau papuoš miestą, bet ir paliks gerą įspūdį turistams.

Šių metų kruizinės laivybos sezonas neišsiskirs itin dideliais laivais, tačiau viršijančių 300 m ilgį bus.

Rekordiškai dideliais laineriais pasižymės kitų metų sezonas, kai į Klaipėdą atplauks „Celebrity Silhouette“, kurio ilgis net 319 m. Jis iš naujo perrašys Klaipėdos uosto istoriją kaip didžiausias prisišvartavęs kruizinis laivas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kol nebus viesnamio

kol nebus viesnamio portretas
tol uostamiestis bus neptrauklus turistam ir jureiviam

seklys

seklys portretas
niet analogov smirdantys WC ? ar savo valdymu pasitenkinusiu liberastu snukius ?

seklys

seklys portretas
ka pamatyti klaipedoje atplaukus antra karta ? ka turime ispudingo ir nepakartojamo ? purvinas ,aptriuses ,siukslinas senamiestis ?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių