Klaipėda neleido azerbaidžaniečiams statyti paminklo

  • Teksto dydis:

Klaipėdos politikai nusprendė neleisti azerbaidžaniečių draugijai Klaipėdoje statyti skulptūros, skirtos Chodžali tragedijai atminti, pranešė „Vakarų ekspresas“.

Tarp pagrindinių šiai idėjai besipriešinančių politikų išsakytų argumentų – esą uostamiestyje turėtų kilti skulptūros, įamžinančios klaipėdietiškus ir lietuviškus įvykius. Be to, svarstyta, kad Klaipėdos valdžia neturėtų kištis į dviejų tautų – azerbaidžaniečių bei armėnų – santykių aiškinimąsi. Meras Vytautas Grubliauskas teigė, kad neleisti azerbaidžaniečiams įamžinti šios tragedijos Klaipėdoje būtų neteisinga, nes armėnams kiek anksčiau mieste jau leista statyti skulptūrą.

Klaipėdos regiono azerbaidžaniečių draugija „Azeris” prašė leisti savo lėšomis Skulptūrų parke pastatyti atminimo ženklą 1992 metų vasario 26-ąją Chodžali tragedijos metu žuvusioms aukoms. Teigiama, kad tuomet per vieną naktį armėnai nužudė 613 azerbaidžaniečių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Prie ko cia Iranas? tai ir prasykyte paramos,pas savo brolius. O ne pas mus.

Atroponenai Qizqalasi

Atroponenai Qizqalasi portretas
Eik į savo Iraną, ten ir gyvenk, o mums armėnai pagal tikėjimą yra broliai.

Klaipėdiškė

Klaipėdiškė portretas
Sulptūrų parkas- kapinės nuo 1820 m., palaidotų krikščionių žmonių paminklai buvo sulyginti su žeme apie 1972 m. Tai nori ant mūsų palaidotų XIX-XX a. protėvių kaulų pastatyti paminklą žuvusiems musulmonams XXI amžiuje net ne Lietuvoje. Jokios logikos.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių