Klaipėda Policijos mokyklos atiduoti nenori

Uostamiesčio valdžios neįtikina argumentai dėl planuojamo Policijos mokyklos iškėlimo iš Klaipėdos. Neabejojama, kad įgyvendinus šį sumanymą bus padaryta daugiau žalos, nei pasiekta naudos.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pripažino, jog tuo metu, kai dedamos visos pastangos į miestą pritraukti kuo daugiau studentų, ir stebina, ir kelia nerimą, jog prarandamos mokymo įstaigos, kurios puikiai veikia bei turi stiprią bazę.

„Pastaruoju metu situacija dėl Lietuvos policijos mokyklos padalinio Klaipėdoje likimo įgauna pagreitį. Mus pasiekia informacija, kad siekiant pareigūnų rengimą, kvalifikacijos kėlimą koncentruoti vienoje vietoje, kalbama apie vieno centro kūrimą Lietuvoje, šiuo atveju – Kaune. Tai reiškia, kad Klaipėdos policijos mokykla išnyks, – konstatavo miesto vadovas. – Suprantu, kad procesas dar nebaigtinis, tačiau jis kelia didelį susirūpinimą. Nors nežinau visų aplinkybių, faktų ir skaičių, bent manęs šis mokyklos uždarymo ir perkėlimo sprendimas neįtikina. Manau, kad dar įvertinti ne visi ekonominiai, socialiniai bei psichologiniai parametrai.“

Anot V. Grubliausko, jei uostamiestyje nebeliktų Policijos mokyklos, tai reikštų, kad iš daugiau nei 30-ies kvalifikuotų ir didelės praktinės patirties turinčių pedagogų dalis specialistų turės vykti dirbti į naująją vietą, kitiems tektų išeiti į atsargą.

Miesto valdžiai nerimą kelia ir tai, jog atsiras dar vienas objektas, kurio ateitis visiškai neaiški. Pasak V. Grubliausko, Klaipėdoje ir taip nestinga ištuštėjusių ir pirkėjų nedominančių pastatų, kurių sąrašą netrukus papildys ir atsilaisvinsiantis policijos komisariatas Jūros gatvėje.

„Turėtų būti įvertinti visi mokyklos perkėlimo aspektai, koks bus ekstremalaus vairavimo aikštelės, šaudyklos, infrastruktūros sportiniam techniniam pasirengimui likimas“, – vardijo meras.

Pasak V. Grubliausko, bus siekiama, jog šis klausimas būtų svarstomas iš naujo ir labai atsakingai. Meras neatmetė, jog dėl Policijos mokyklos Klaipėdoje reikalų kreipsis ir į Premjerą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

emigrant

emigrant portretas
Geras mentas - mires mentas...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių