Klaipėda pristatyta turizmo parodoje Švedijoje

Kovo 22-25 dienomis Klaipėdos miestas bei regionas buvo pristatytas didžiausioje Skandinavijos kelionių ir turizmo industrijos parodoje TUR 2012.

TUR paroda, kuri vyksta Švedijoje, Gioteborgo mieste, kasmet sulaukia daugiau nei 40 tūkst. lankytojų ir 500  dalyvių. Pasak Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorės Romenos Savickienės, parodoje buvo atstovaujamos daugiau nei 60 šalių iš viso pasaulio.

Klaipėdiečių teigimu, Lietuvos pajūrio stendas sulaukė didelio parodos lankytojų susidomėjimo. Daugelis švedų minėjo, jog rimtai svarsto galimybes aplankyti Lietuvą ir Klaipėdą bei  ieško būdų kaip tai patogiausiai padaryti. Pagrindinis trukdis tai padaryti – nėra tiesioginių ir nebrangių skrydžių į Palangos oro uostą. O jau egzistuojanti DFDS Seaways keltų linija iš Švedijos Karlshamno uosto į Klaipėdą esą dar menkai žinoma pačioje Švedijoje, todėl buvo stengiamasi supažindinti potencialius turistus  ir su šia keliavimo galimybe.

R.Savickienės teigimu, dalyvavimas parodoje buvo sėkmingas ir atskleidė jau žinomas tiesas – informacijos apie Lietuvos pajūrį  vis dar labai trūksta.

Su Klaipėdos bei Palangos  turizmo informacijos centrais parodoje TUR 2012 dalyvavo ir Lietuvos ambasadorius Švedijoje Eitvydas Bajarūnas, Lietuvos garbės konsulė Gioteborge Birgitta Elisabeth Jacobssson Ekblom.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių