Klaipėda puošiasi gėlių žiedais

Šiandien kai kurios uostamiesčio viešosios vietos tiesiog pražydo. Specialistai per dieną šiose teritorijose pasodino apie 2000 gėlių.

Apželdinimo darbus vykdančios bendrovės meistrė tvirtino, kad Taikos pr. prie buvusio Projektavimo instituto bei Taikos pr., Debreceno ir Naikupės g. sankirtoje pasodinti jurginai, o Tiltų gatvės klombose - svyrančios pelargonijos. Šios gėlės, anot specialistės, žydės visą vasarą.

Pernai gėlėms įsigyti miesto tvarkytojams buvo skirta apie 200 tūkst. litų, šiemet - vos ne perpus mažiau. Gerokai apkarpytos ir išlaidos gėlynams prižiūrėti. Tačiau, pasak Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, sunkmečiu bus taupoma ne žydinčių plotų, o pigesnių gėlių sąskaita.

Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Jolanta Rimkienė teigė, jog brangiausių žiedų šiemet neatsisakyta tik reprezentacinėse miesto vietose. Prabangios kompaktinės pelargonijos puoš Atgimimo aikštę, o ties "Arkos" paminklu suvešės karališkosios begonijos. Neketinama be dėmesio palikti ir centrinėje aikštėje sumontuotos kompozicijos - gėlių laivo.

J.Rimkienė pasakojo, jog šiek tiek pelargonijų taip pat bus skirta gėlynams ties Herkaus Manto ir Simono Daukanto gatvių sankryža, o Karlskronos aikštė sužydės surfinijomis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha cha

cha cha portretas
kad ir pernai mažoka buvo gėlių. pasimokykit iš rajonų miestelių kaip puoštis reikia. ir be šimtų tūkstančių kažkaip apsieina, ir daug puošniau atrodo. gėda.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių