Klaipėda ruošėsi sutikti bulgarų futbolo sirgalius

Ketvirtadienį prieš Klaipėdos „Atlanto“ bei Bulgarijos miesto Stara Zagora miesto futbolo komandos „Beroe“ varžybas policijos, ugniagesių bei uostamiesčio greitosios pagalbos vadovai tarėsi, kaip užtikrinti, kad komandų susitikimas vyktų sklandžiai.

Į miestą jau nuo trečiadienio atvyko apie šimtas bulgarų sirgalių. Policijoje pasklido žinia, kad bent pora dešimčių jų gali būti nusiteikę agresyviai.

Dar apie pusšimtis komandos fanų ketino atvykti autobusu ketvirtadienį po pietų.

„Šios komandos sirgaliai nėra taip blogai pagarsėję kaip lenkai. Neturime duomenų, kad jie ruošiasi daryti kažką blogo. Aišku, bus aistrų, triukšmo, emocijų, visko, kas priklauso per futbolo varžybas. Nemanome, kad jie gali kelti kažkokią grėsmę, nebent bandys įsinešti į stadioną pirotechnikos priemonių. Prieš varžybas žiūrovus tikrins saugos tarnybos darbuotojai ir mes žiūrėsime, kad žmonės neturėtų draudžiamų daiktų“, – aiškino uostamiesčio patrulių rinktinės vadas Igoris Lapinšas.

Stadione ir jo prieigose ketino dirbti apie 30 policijos pareigūnų. Kaip įprasta tokiais atvejais, čia budėjo ir kitų specialiųjų tarnybų žmonės: ugniagesiai bei medikai.

Ketvirtadienį ryte stadione vyko specialiųjų tarnybų vadovų pasitarimas, kurį iniciavo FIFA atstovai, lankęsi Klaipėdoje. Pasitarimo tikslas – įsitikinti, kad rengiamos varžybos atitinka tarptautinės futbolo organizacijos reikalavimus.

„Ne kiekvieną dieną tokio lygio varžybos pas mus vyksta, todėl ir buvome pakviesti į pasitarimą stadione. Pageidavimai nebuvo kažkokie ypatingi, tiesiog standartiniai, tokie, kokie keliami visada FIFA varžyboms, – aiškino I.Lapinšas. – Mūsų nuotaikos normalios, darbinės. Bet, aišku, turime visada būti pasiruošę blogesniems scenarijams.“

Klaipėdos apskrities policijos pareigūnai dar prisimena prieš kelerius metus per Lietuvą į Latviją vykusių lenkų futbolo aistruolių siautėjimą. Tada nemažas būrys chuliganiškais veiksmais pasižymėjusių lenkų pabuvojo Palangos policijos komisariate. Pakeliui į Latviją jie siaubė degalines, apgirtę krėtė eibes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
labai normalus sirgaliai, nieko nebuntavojo, nesikeike.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių