Klaipėda turi naują valdžią

Nuo pat rinkimų besitęsusios intriguojančios Klaipėdos valdžios dalybos vakar baigėsi – 19 politikų savo parašais patvirtino, jog ketverius metus dirbs kartu ir naujuoju uostamiesčio meru išrinks Vytautą Grubliauską.

Pasirašė V.Čepas

Klaipėdą ir toliau valdys liberalai, nes naujos valdančiosios koalicijos branduoliu tapo dvi liberalios partijos – septynias vietas miesto taryboje iškovojęs Liberalų sąjūdis ir penkis mandatus gavusi Liberalų ir centro sąjunga. Prie jų jau anksčiau buvo prisijungusi politinė partija "Rusų aljansas", miesto taryboje turėsianti tris vietas.

Prie šio penkioliktuko vakar prisijungė ir koalicijos sutartį pasirašė socialdemokratas Vytautas Čepas. Kiti du su šios partijos vėliava į miesto tarybą deleguoti politikai Lilija Petraitienė ir Rimantas Cibauskas sutarties pasirašymo ceremonijoje nė nepasirodė.

Bijojo laukti

"Dėl R.Cibausko nieko negaliu pasakyti, nes jis nėra mūsų partijos narys. O su L.Petraitienė buvo sutarta, kad ji pasirašys sutartį, jai ir postas – Ugdymo ir jaunimo reikalų komiteto pirmininkės – buvo numatytas, tačiau gal jai kas nors atsitiko, nes visą dieną neatsiliepė telefonu", – vakar teigė V.Čepas.

Paklaustas, ar jis neišdavė partijos, nes skyriaus taryba dar nebuvo davusi sutikimo pasirašyti koalicijos sutartį ir turėjo posėdžiauti tik kitą savaitę, socialdemokratas tikino, kad elgėsi būtent taip, kaip liepė taryba – būti valdžioje.

"Laukti kitos savaitės buvo tas pats, kas turint bilietą stovėti perone ir matyti nuvažiuojantį traukinį. Prieš susitinkant su koalicijos partneriais man skambino pats partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius ir liepė būti valdžioje", – tvirtino V.Čepas.

L.Petraitienė ir R.Cibauskas vakar vakare mobiliaisiais telefonais neatsiliepė.

Kūrė kitą koaliciją

Netikėtai koalicijos pasirašymo sutartyje pasirodė trys Tvarkos ir teisingumo partijos nariai, išrinkti į miesto tarybą.

Artūras Razbadauskas, Natalija Istomina ir Valerijonas Bernotas taip pat padėjo parašus valdančiosios koalicijos sutartyje. Už tai jiems atiteko dviejų komitetų pirmininkų postai.

Tvarkos ir teisingumo partijos sąrašo vedlys A.Razbadauskas iki šio pasirašymo demonstravo vienybę su konservatoriais ir Lietuvos rusų sąjunga, sykiu kurdamas alternatyvią valdančią koaliciją "Permainos Klaipėdai".

Vakar priešpiet šių partijų sąrašų lyderiai dar buvo apsilankę pas Darbo partijos Klaipėdos skyriaus pirmininką Antaną Bosą ir iš jo išgirdo, kad ši partija taip pat prisijungs prie "Permainų Klaipėdai".

"Nebuvo viešinama, tačiau visada derėjomės su abiem pusėmis. Su Liberalų sąjūdžiu radome daugiau bendrų sąlyčio taškų. Be to, jie laimėjo rinkimus, o mums svarbu būti valdančiojoje koalicijoje. Liberalų sąjūdis taip pat įvykdė mūsų reikalavimą, kad valdžioje būtų permainų", – sprendimą jungtis prie daugumos argumentavo A.Razbadauskas.

R.Taraškevičius – be valdžios

Tvarkos ir teisingumo partija reikalavo, kad vadovaujančio posto nebeužimtų Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius, ir tai esą bus permainos.

R.Taraškevičius vakar "Klaipėdai" patvirtino, jog savivaldybės administracijos direktore turėtų tapti Judita Simonavičiūtė, o jis pats sieks Finansų ir ekonomikos komiteto pirmininko posto.

"Visi 19 politikų sutarėme, kad ketverius metus dirbsime kartu pagal suderintą ir patvirtintą programą. Todėl kitą antradienį Vyriausiajai rinkimų komisijai pasakysiu, kad atsisakau Seimo nario mandato ir grįžtu į Klaipėdą. Paskui tik liks sulaukti pirmojo balandžio 12-ąją vyksiančio tarybos posėdžio", – po koalicijos sutarties pasirašymo kalbėjo V.Grubliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stase

Stase portretas
O bliamba , koks siaubas ir kokia geda Klaipedai !!! Nu dar tikesimes Viespaties palaimos kad tokia nesamone neivyktu !!!!!!!!!!!!!!

Valio

Valio portretas
Ir dar kartą valio

smagu

smagu portretas
sveikinimai protingiems žmonėms.
VISI KOMENTARAI 69

Galerijos

Daugiau straipsnių