Klaipėdą užliejo poezija

Šeštadienį Skulptūrų parke paukščių čiulbesį užgožė eilės, kurias skaitė jas sukūrė poetai.

Klaipėdiečiai buvo pakviesti į centrinė parko aikštelę, kurioje vyko poezijos skaitymai „Išėjusiems“.

Savo eiles susirinkusiems deklamavo S.Alksne-Vensko ir J.Chvoinskis iš Latvijos, B.Bartfeld, I.Belov ir S.Simkin iš Kaliningrado, E.Karnauskaitė, N.Kliukaitė, V.Vyšniauskas, D.Molytė, V.Šamrina, V.Černiauskaitė, J.Raudys, L.Valaitytė, A.Klimavičiūtė.

Susirinkusieji galėjo išgirsti ne tik eilių, bet ir muzikos, nes savo poeziją dainavo kūrėjai P.Urbis ir Ž.Graibus.

Renginį vedė literatūrologė Sondra Simanaitienė.

Ir kūrėjus, ir susirinkusiuosius dėmesiu apgaubė po Skulptūrų parką klajojęs poetų globėjas angelas Jonulis. Jį sukūrė ir į pasaulį paleido režisierė Jūratė Januškevičiūtė.

Iš Skulptūrų parko „Poezijos pavasaris“ persikels į P.Domšaičio galerijos kiemelį. Čia nuo 17 val. vyks baigiamasis klaipėdietiškojo „Poezijos pavasario“ renginys. Jame su jau minėtais klaipėdiečiais ir poetinės šventės svečiais dalyvaus vietiniai poetai S.Jonauskas, G.Grajauskas, D.Sobeckis, A.Žalys, J.Sučylaitė, P.Narušis, D.Bielskytė. V.Trofimovas, M.Valiukas, taip pat grupė poetų, atvykusių iš Vilniaus, – N.Daujotytė, V.Kaziela, R.Daugirdas, B.Januševičius, R.Šileika, D.Gintalas ir dar vienas poetas iš Rusijos Sergejus Zavjalovas.

Baigiamajame poezijos festivalio vakare gros Klaipėdos universiteto Menų fakulteto Džiazo katedros studentai. Šiame, kaip ir kituose „Poezijos pavasario“ renginiuose, bus galima įsigyti naujausią „Poezijos pavasario“ almanachą, poetų naujų knygų.                     

„Poezijos pavasario“ renginiai Klaipėdoje vyksta nuo ketvirtadienio.               


Šiame straipsnyje: Poezijos pavasaris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių