Klaipėda vėl tikisi prisivilioti didžiuosius burlaivius

Kai kuriuos miesto politikus papiktino uostamiesčio savivaldybės siekis į Klaipėdą vėl prisikviesti didžiųjų burlaivių regatą „The Tall Ships Races“.

Skaičiuojama, jog savivaldybės išlaidos tokiam renginiui gali siekti daugiau nei milijoną litų.

„Kiemai neasfaltuoti, fontanai nesutvarkyti, gatvės duobėtos, stadiono veja išdeginta chemikalų – visur reikia pinigų tvarkytis, o mes juos norime švaistyti vilioti burlaivius. Tikrai nepritariu, kad pinigai būtų taip išleisti. Burlaiviai juk tik taptų priedu alaus gėrimo šventei“, - piktinosi miesto tarybos narys Vytautas Lupeika.

Klaipėdos savivaldybės Tarptautinių ryšių, verslo plėtros ir turizmo skyriaus vedėja Dalia Pleskovienė ketvirtadienį Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitete politikų prašė pritarimo teikti paraišką Pasaulinei buriavimo mokymo organizacijai dalyvauti konkurse 2017 metais priimti pasaulinę didžiųjų burlaivių regatą „The Tall Ships Races“.

Anot D.Pleskovienės, siekis priimti šią regatą yraa orientuotas į pagrindinį tikslą – stiprinti Lietuvos, kaip jūrinės valstybės, statusą, gerinti Klaipėdos įvaizdį pasaulyje, skatinti jūrinį turizmą.

Tokią regatą Klaipėda jau buvo priėmusi 2009 metais. Atsižvelgiant į šį renginį, sudaryta ir galimai būsimos regatos sąmata.

Vienos didžiausių išlaidų – privalomas sumokėti uosto mokestis. Jis siekia apie 500 tūkst. litų. Pirmąjį įnašą, jei Klaipėda laimėtų konkursą priimti regatą, jau reikėtų sumokėti kitais metais. Jo dydis – 141 tūkst. litų.

„Taip pat planuojame, kad apie 800 tūkst. litų skirs Vyriausybė, dar apie 300 tūkst. litų pridėtų rėmėjai. Savivaldybės įnašas be uosto mokesčio būtų dar 580 tūkst. litų, taigi iš viso iš miesto biudžeto reikėtų apie milijono litų“, - skaičius dėstė D.Pleskovienė.

Bendra regatos priėmimo sąmata gali siekti 2,2 – 3 mln. litų.

Tokios išlaidos ir papiktino Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto narį Vytautą Lupeiką, kuris kategoriškai atsisakė pritarti šventės organizavimui, kai mieste gausu kitų spręstinų problemų.

Kiti komiteto nariai pritarė, kad savivaldybė teiktų paraišką dalyvauti konkurse dėl regatos „The Tall Ships Races“ priėmimo Klaipėdoje 2017 metais.

Jų sprendimą lėmė ir tai, jog 2017 metais Klaipėda minės 765 metų jubiliejų.

Paraišką regatos organizatoriams uostamiesčio savivaldybė turi pateikti rugsėjo pradžioje, o jau spalį ir bus aišku, ar Klaipėda taps regatos uostu.

Jei taip nutiktų, galima tikėtis, jog į uostamiestį atplauks apie 100 istorinių burlaivių iš viso pasaulio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ech

Ech portretas
Kto golosoval zaLUPEIKU?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių