Klaipėda virs tatuiruočių meistrų uostu

Didžiausiame Baltijos šalyse tatuiruočių meistrystės renginyje "Memel Tattoo Convention" laukiama apie pusantro šimto savo srities profesionalų iš viso pasaulio. Be tatuiruočių kūrimo, dalyvius suburs kino ir roko vakarai, o dalis konvencijos metu surinktų pinigų bus skiriama motociklizmo ištakas įprasminsiančiai skulptūrai.

Tarp dalyvių – ir filipinietis

Liko mėnuo, kai Klaipėda trims dienoms virs tatuiruočių meno mėgėjų centru. Tokio didelio masto konvencija Lietuvoje vyks pirmą kartą. Kūno puošybos profesionalai šiam renginiui ruošėsi visus metus.

Šįmet dalyvauti "Memel Tattoo Convention" panoro tris kartus daugiau entuziastų nei užpernai. Į uostamiestį atvyks profesionalai iš įvairių pasaulio kampelių – nuo Meksikos, Malaizijos ar egzotiškojo Tailando iki Baltarusijos.

Vis dar deramasi su meistru iš Brazilijos. Dar vienas dalyvis – Jaime Tud – į Lietuvą atskubės iš tolimųjų Filipinų sostinės Manilos.

Dviejų klaipėdiečių – Aurimo Mockaus ir Danieliaus Djačkovo iniciatyva pranoko net ir jų pačių lūkesčius. Prieš dvejus metus renginyje dalyvavo 28 studijos ir 49 meistrai, o šįkart prisijungti žada apie 150 profesionalų iš daugiau nei penkiolikos šalių.

Liepos 8–10 d. vyksiantis renginys užims kone visas Kultūros fabriko erdves. Anksčiau festivalis "Memel Tattoo Convention" šurmuliavo jachtų angare. Tąkart meistrai turėjo pastabų, esą pasirinkta vieta ne visai atitiko higienos reikalavimus.

Šįsyk dėl renginio kokybės neabejojama.

"Praėjusį kartą iškėlėme sau aukštą kartelę, bet neišvengėme meistrų kritikos, pasiūlymų, privertusių mus dar labiau pasitempti, kiek pakoreguoti renginio scenarijų. Tiesa, nėra lengva, kai viską tenka sustyguoti iš savo kišenės. Todėl kviečiame visus prijaučiančius šiai kultūrai prisidėti ir pagelbėti renginio metu", – paragino A.Mockus.

Galės pasidaryti tatuiruotę

Konvencijos metu kūno puošybos asai kurs tatuiruotes ir pristatys savo geriausius darbus. Susirinkusiuosius lauko terasoje linksmins gyvo garso grupės.

Per tris nenutrūkstamo darbo dienas meistrai turės pademonstruoti savo profesionalumą, o festivalio svečiai galės pasidaryti tatuiruotę, iš arčiau susipažinti su šio meno subtilybėmis ar tiesiog gerai praleisti laiką.

"Norint patekti pas tam tikrus meistrus, reikia registruotis iš anksto. Paprastai profesionalas turi darbo trims mėnesiams į priekį. Šįkart papuošti savo kūną atvykusieji galės paties renginio metu", – sakė A.Mockus.

Festivalio svečiai išvys ir Lietuvoje dar mažai kam žinomą skarifacijos meną, kai piešinys formuojamas iš randų, bei menininko Ryčio Songailos pasirodymą. Talentingas kupiškėnas įrodys, kad kovos menai ir tapyba turi daug bendro.

Renginio organizatoriai prisijungti pakvietė ir jaunąjį Dovydą iš Šiaulių, piešiantį tatuiruočių eskizus. Vaikinas sunkiai verčiasi, nors serga artritu, yra priverstas dirbti lentpjūvėje. Ši jaudinanti istorija paskatino festivalio sumanytojus suteikti šansą Dovydui prasiblaškyti ir pabūti tarp bendraminčių.

Dalyvavimas ir nakvynė renginyje jaunuoliui nieko nekainuos. Organizatoriai žada pasirūpinti ir transportu.

"Įteikėme į rankas meškerę, o jam tereikės pagauti žuvį. Dovydas ruošiasi ir nekantraudamas laukia renginio, stengiamės užkrėsti vaikiną, motyvuoti nenuleisti rankų. Jis kabinasi į gyvenimą, turi talentą, be to, tai tokia sfera, kuri leidžia uždirbti. Dabar žmonės ypač vertina originalumą ir piešinio unikalumą, todėl Dovydas galės pasireikšti", – šypsojosi pašnekovai.

Kinas, rokas ir fejerverkai

Festivalio metu netrūks ir kitos veiklos. Pirmąją dieną – penktadienį svečiai klausysis ramios muzikos, bendraus, Kultūros fabriko terasoje bus rodomi filmai.

Šeštadienio vakaras bus kiek audringesnis. Dalyvius linksmins dvi gyvo garso grupės ir didžėjai. Vakaro vinis – "Old City", kurie gros "Red Hot Chili Peppers" dainas, taip pat pasirodys klaipėdietiškasis "AC/DC projektas".

Roko vakarą vainikuos fejerverkai, kuriuos bus galima stebėti nuo Jono kalnelio.

Dalyvauti vakarinėje programoje nemokamai galės visi norintys klaipėdiečiai ir miesto svečiai. Kainuos tik konvencijos lankymas.

Pinigai – skulptūrai

Renginio metu surinktų pinigų dalį organizatoriai žada skirti skulptūros, žyminčios motociklizmo judėjimo Lietuvoje pradžią, statybai.

Tikimasi, kad senamiesčio prieigose, Sukilėlių gatvėje, meno kūrinys iškils kitąmet.

Skulptūroje bus pavaizduotas pirmasis pasaulyje serijinis motociklo modelis "Indian Scout 101", kartu skulptūra įamžins ir garsų keliautoją Antaną Pošką, kuris su savo bičiuliu Matu Šalčiumi motociklu nukeliavo iki pat Indijos.

Ant skulptūros akmens planuojama įamžinti ir prisidėjusiųjų prie šios idėjos įgyvendinimo vardus, talkinusių motociklininkų klubų pavadinimus.

2014-aisiais vykusio festivalio pelnas – 3 tūkst. eurų – taip pat buvo skirtas šiam statiniui. Prisidėjo ir keli Lietuvos baikerių klubai, pavieniai asmenys, prijaučiantys baikeriškai kultūrai.

Vis dėlto, A.Mockaus žodžiais, tai – tik lašas jūroje. Didžiąją dalį sumos teks atseikėti patiems idėjos sumanytojams. Skaičiuojama, kad kelerius metus brandintas projektas atsieis apie 60 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

www.pirsingas.com

www.pirsingas.com portretas
Sveikiname organizatorius ir tikimės kad ši idėja gyvuos ir toliau . Susimatysime renginyje

Tatuiruotes

Tatuiruotes  portretas
buvo ir liks ""pazymetuju"" zenklas, o tai ir kaliniai, ir prostitutes, ir t.t., normalus zmones uzsiima aukstesniais siekiais.....

pusgalviams-

pusgalviams- portretas
Tatuiruokites, avigalviai. Tik nesistebėkit kai protingi į jus dėmesio nekreipia. Kalinio mentaliteto prisiurbe esat ir tiek, pusgalviai. Dabar išdidus, pasipūtę, o po dvidešimt metu ar anksciau vėl tiems kvailiams mokesit, kad ta šlamštą panaikintu. Debilai.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių