Klaipėdai dovanota skulptūra – biurokratų pinklėse

Kol miesto valdžia stebėtinai ilgai derina, kur pastatyti skulptūrą, ant kurios jaunavedžiai galėtų kabinti amžiną meilę turinčias saugoti spynas, pastarųjų vėl daugėja ant Biržos tilto turėklų ir taip kenkia konstrukcijoms.

Svarstys įvaizdžio komisija

Skulptūrą „Meilės medis“ kalviai iš Lietuvos, Latvijos, Ukrainos ir Čekijos sukūrė rugpjūčio pradžioje. Po savaitės su miesto valdžia buvo pradėta derinti, kur ją pastatyti.

Tiek skulptūros iniciatoriai, tiek valdininkai sutarė, kad jai tinkamiausia vieta – aikštė prie burlaivio „Meridianas“ krantinės. Tačiau derinimo procedūros dar nebaigtos ir neaišku, kiek jos gali užtrukti.

Penktadienį speciali Klaipėdos įvaizdžio komisija svarstys, ar skulptūra tinkama miestui ir kur ją reikėtų statyti.
„Mes – tik patariamasis balsas. Išsakysime savo nuomonę apie skulptūrą, tačiau ne mes sprendžiame“, – tvirtino Klaipėdos įvaizdžio komisijos pirmininkė, savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė.

Svarbiausia – procedūros

Miesto dailininkas Mindaugas Petrulis taip pat negalėjo pasakyti, kiek gali trukti skulptūros pastatymo derinimo procedūros.

„Miesto taryba yra patvirtinusi Meninių objektų, dailės kūrinių pastatymo ir nukėlimo tvarką. Ten numatytos visos procedūros, kurios turi būti išpildytos. Norint pastatyti skulptūrą reikia gauti Architektų ir Dailininkų sąjungų bei Įvaizdžio komisijos išvadas. Tą galima padaryti ir per 10 minučių, ir per dieną, ir per mėnesį, o viskas gali tęstis ir dešimtmečius“, – dėstė miesto dailininkas.
M.Petrulis pabrėžė, kad svarbiausia, jog būtų įvykdyti visi reikalavimai, nepažeistos procedūros.

„Savivaldybės administracija tam ir yra, kad kontroliuotų, ar vykdomos visos miesto tarybos nustatytos procedūros. Viskas labai paprasta, bet niekas negali pasakyti, kiek užtruks“, – komentavo dailininkas.

Ant tilto daugėja spynų

Kol miesto valdžia derina, kur statyti kalvių miestui padovanotą skulptūrą ir ar ji išvis reikalinga, ant Biržos tilto daugėja jaunavedžių pakabintų spynų. Teigiama, kad šios kenkia statiniui.

Nuo vibracijos, kuri kyla važiuojant transportui, spynos daužosi į turėklus, nusivalo dažai, metalas pradeda rūdyti.

„Mačiau vėl pakabintas spynas. Viena kita – dar nieko tokio. Nežinau, ar jas dabar šalinsime. Linkiu, kad greičiau būtų pastatyta skulptūra, ant kurios jaunavedžiai galėtų kabinti spynas. Tada problema bus išspręsta“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Anot jo, jei jaunavedžiai, pastačius skulptūrą, toliau kabins spynas ant tilto, jos bus šalinamos.
Anksčiau kūrėjai tvirtino, kad sumontuoti skulptūrą ilgai netruktų.
 



NAUJAUSI KOMENTARAI

man atrodo

man atrodo portretas
Pirmiausia reikia klausti paciu klaipedieciu kur statyti, ar taip sunku internetu gaut pasiulymus ir surengti balsavima ne tik siuo, bet ir kitais gyventojams aktualiais klausimais? Jei vakaryksteje ,,Respublikoje" Klaipeda graziai isliaupsinta, tai ir stenkimes guiti lauk biurokratizma ir bus dar geriau cia gyventi. O gal cia kaltas tik lietuviskas nerangumas?

Anonimas

Anonimas portretas
Labai smagu, kad Klaipeda po truputi puosiasi, bus smagu po miesta vaikscioti tiek paciam klaipedieciui, tiek ir uzsenieciui ar miesto sveciui!!!!

Pastatyti

Pastatyti portretas
ant Kiaulės nugaros !
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių