Klaipėdai grasina oro tarša

Sušilus orams ir pradėjus reikštis žolės degintojams, uostamiestyje baiminamasi padidėjusio oro užterštumo. Tokiais atvejais nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai įspėja gyventojus kuo mažiau būti lauke.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento Visuomenės sveikatos saugos skyriaus vyriausiasis specialistas Rimantas Giedraitis informavo apie būsimus oro taršos pasikeitimus.

Pastarosiomis dienomis, Lietuvos valstybinio oro monitoringo matavimų stoties duomenimis, kietųjų dalelių koncentracija rytinėje miesto dalyje, Šilutės plente, neviršijo nustatytos ribinės vertės.

Tačiau artimiausiu metu situacija gali keistis.

"Kiekvieną dieną stebime padėtį. Kai gyventojai pradės deginti žolę, tarša, veikiausiai, padidės. Taip jau paprastai nutinka. Net ir tais atvejais, jei degina Priekulėje, kietosios dalelės iškrenta Klaipėdoje. Dauguma faktorių priklauso nuo vėjo stiprumo ir apskritai oro sąlygų", – aiškino pašnekovas.

Jei lauke įsivyraus sausesni orai, nebus vėjo, drėgmės ir lietaus, kietųjų dalelių esą tikrai padaugės. Baiminamasi ir dėl mažamečių išdykavimų.

"Pašvietus saulei ir esant sausai žolei, vaikų nagai ima niežėti, tad savaitgaliais jie bėga į laukus deginti žolės", – atkreipė dėmesį R.Giedraitis.

Klaipėdoje esant netoleruotinai taršai gyventojai bus informuojami ir įspėjami nevesti vaikų į lauką, nesportuoti prie pagrindinių gatvių, tai yra Taikos prospekto, Šilutės plento ir Minijos gatvės. Arti šių arterijų gyvenantiems klaipėdiečiams vertėtų sunerimti labiausiai.

"Eismas čia intensyvus, sklaidos nėra ir dėl to atsiranda problemų. Vertėtų patausoti savo sveikatą", – sakė Visuomenės sveikatos saugos skyriaus vyriausiasis specialistas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ezys

ezys portretas
>>nuodyjimas sakykit gerbiamasai, kaip tiltas tarsa mieste padidins? Gal atsiras daugiau automobiliu? :D gal reiktu pora tiltu sugriauti, kad oras pageretu? :D

nuodijimas

nuodijimas portretas
Kai kas nori "paleisti" dar didesnę taršą mieste: statyti bjaurų tiltą.

Zita

Zita portretas
Sluoti ir plauti gatves ,va ko reikia ,saligatviai nesluoti ,gatves krastuose susikaupes smelis ,kai pakyla vejas ir turim uztersta ora ,reikia labiau tikrinti kaip valo imones ir aisku mums Klaipediaciams reikia buti pilietiskiems ,skambinti ,paveiksluoti ir neduoti ramiai gyventi valdininkams ,
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių