Klaipėdai skyrė geltonąjį autobusiuką

Uostamiestį pasieks dar vienas autobusiukas, kuriuo į pamokas bus vežami vaikai. "Mercedes-Benz" markės transporto priemonė bus perduota M.Gorkio pagrindinei mokyklai. Ja į pamokas riedės aplink Klaipėdą gyvenantys kaimiškų vietovių vaikai.

Švietimo ir mokslo ministerija išgirdo uostamiesčio prašymą ir nusprendė skirti vieną geltonąjį autobusą.

Mokyklinis M2 klasės autobusas "Mercedes-Benz" bus perduotas M.Gorkio pagrindinei mokyklai.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė paaiškino, jog autobusiukas būtent šiai mokyklai atiteko todėl, kad aplinkinėse savivaldybėse nėra mokyklų, kur vaikai būtų ugdomi rusų kalba, o užmiestyje gyvenantiems minėtos įstaigos auklėtiniams gana sudėtinga pasiekti miestą.

"Yra vaikų, gyvenančių kaimo vietovėse arba gyvenvietėse, kurie neturi kaip atvykti iki mokyklos. Tokių moksleivių iš tiesų yra, todėl mes ir prašėme", – dėstė L.Prižgintienė.

Pašnekovės teigimu, vaikai vežami pagal iš anksto nustatytą grafiką. Jaunuoliai autobusiuko paprastai laukia sutartose patogiose stotelėse.

"Nevažiuojama į kiekvieną kiemą ir pan. Yra sudaromas maršrutas ir paskiriamas laikas, kada ir kur vaikai turi būti", – tikino Švietimo skyriaus vedėja.

Pasak L.Prižgintienės, ne visos Klaipėdos mokyklos yra gavusios tokius autobusiukus.

Dažniausiai šios transporto priemonės yra skiriamos ne miestams, o kaimiškoms vietovėms, kur nėra gerai išvystytas susisiekimas viešuoju transportu.

Vis dėlto keletas autobusų uostamiesčiui buvo skirta.

"Mes anksčiau prašėme mokyklinių autobusų ir juos gavo S.Dacho bei Vitės mokyklos. Tuomet buvo ne tokie tobuli viešojo transporto maršrutai, tad vaikai neturėjo kaip atvykti, pavyzdžiui, iš Karklės", – paaiškino pašnekovė.

Mokykliniai autobusai taip pat naudojami ir specialiųjų poreikių turinčių vaikų kelionėms į ir iš mokyklos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tai kam dar vienas autobusiukas, lai atiduoda Dacho ar Vites mokykla, juk is Karkles dabar gali atvaziuoti ir visuomeniniu transportu. Butu dar idomu suzinoti ar sie autobusiukai skirti tik mokiniams vezioti ar ir mokytojams i ekskursijas nuvezti

Ponui ar poniai O

Ponui ar poniai O portretas
Tai ne kaimieciu,o nuo miesto triuksmo pabegusiu ir isigijusiu bustus kaimiskose vietovese ar priemiestyje,vaikai.Ju tevai-100%dirba Klaipedoje,tad ir mokescius sumoka .O vaikai,is kur jie bebutu,ateidami i mokykla ,atsinesa vadinamaji "mokinio krepseli",tad niekasd nenukencia.Susitaikykim su tuo,kad kaimo vietovese greit visai nebeliks ugdymo istaigu.Ir dar,zmones visur vienodi,visur su dviem kojom,dviem rankom ir galva.

Anonimas

Anonimas portretas
Ohujena sensacija bliat !!! Mikriuka padovanuoja Juokdariai,klounai.Uzsienyje visur taip yra ir senai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių