Klaipėdiečiai aktyviai domisi savo miesto istorija

Uostamiestyje įvyko ilgai planuota ir laukta ekskursija „Nuo Trečiojo Reicho iki Žvejybos uosto raj.“.

Ekskursijos organizatoriai teigia, kad šia ekskursija buvo pasiektas ir savotiškas rekordas, kadangi ekskursijoje dalyvavo apie 600 žmonių. Šios ekskursijos metu Klaipėdos universiteto doc. dr. V.Vareikis pasakojo apie Klaipėdos miesto gyvenimą Antrojo pasaulinio karo metu bei parodė išlikusius Trečiojo Reicho įtvirtinimus. V.Vareikis, dalindamasis įspūdžiais po ekskursijos teigė esąs labai ir maloniai nustebintas tokios susidomėjimo. Jo teigimu, tai, kad susirinko apie 400 žmonių rodo, jog Klaipėdos miesto gyventojai yra išsiilgę kažko naujo, o taip pat artimesnio, neformalaus bendravimo.

„Žmonės nori ne vien tik koncertų, kurių vasarą Klaipėdoje netrūkstą. Šis susidomėjimas išreiškia šiek tiek kitokių renginių bei tiesioginio kontakto poreikį. Labai džiaugiuosi, kad atsiranda žmonių organizuojančių tokius renginius“- teigia V.Vareikis, neseniai išleidęs knygą apie Klaipėdos miesto istoriją.

Ekskursijos dalyvis Viktoras teigė, vos suspėjęs į renginį ir dėl to labai džiaugėsi, nes turėjo galimybę gyvai pamatyti išlikusius istorinius objektus, taip pat pasiklausyti pasakojimo apie Klaipėdą, galų gale buvo paskatintas išeiti iš namų ir pasidžiaugti diena gamtoje, prie jūros.

Organizatoriai džiaugiasi, kad miesto gyventojams, jo svečiams  papasakota dalelė  Klaipėdos miesto istorijos, žmonės paskatinti ja domėtis aktyviau.

Šį ekskursija pirmasis, tęstinio organizacijos projekto „Pažink Klaipėdą!“ renginys. Artimiausiomis savaitėmis planuojama surengti dar ne vieną panašaus pobūdžio renginį.


Šiame straipsnyje: eskursija po klaipėdą

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių