Klaipėdiečiai aktyviai žymėjosi dviračius

  • Teksto dydis:

Siekdami užkardinti dviračių vagystes, vakar vakare Klaipėdos aps. VPK VTB Prevencijos skyriaus bendruomenės pareigūnai Dubysos ir Taikos pr. gatvių sankryžoje vykdė dviračių žymėjimo akciją. Renginio metu buvo pažymėti 65 dviračiai.

Pasak pareigūnų, pažymėtas daiktas atbaido ilgapirščius. Dviratį pareigūnai užregistruoja, specialia priemone pažymi jo rėmą ir užklijuoja lipduką su užrašu „Įregistruotas policijoje“. Lipdukas ant dviračio rėmo įspės tuos, kurie kėsinsis į šį turtą. Vagystės atveju policijoje pažymėtą dviratį bus lengviau surasti ir atpažinti.

Nors dviratis ir įregistruotas policijoje, nerekomenduojama dviračių palikti daugiabučių laiptinėse, rūsiuose ar kitose bendro naudojimo patalpose. Būtina gerai apsaugoti sandėliukus, garažus ar pagalbines patalpas, kur yra laikomi vertingi daiktai, tarp jų ir dviračiai, mopedai, motociklai. Dviračių nakčiai kiemuose neturėtų palikti ir nuosavų namų gyventojai.

Išsamesnę informaciją apie numatomas akcijas ir galimybę pažymėti savo daiktus galima gauti susiekus su atsakingais pareigūnais:

Klaipėdos aps.VPK Viešosios tvarkos biuro Prevencijos skyriaus viršininkas Kazimieras Sinkevičius (8~46) 354 602 el. p. kazimieras.sinkevicius@policija.lt arba specialistė Aurelija Studencova tel.: (8~46) 354 605 el. p. aurelija.studencova@policija.lt.

Klaipėdos aps. VPK Klaipėdos m.1 PK Viešosios policijos skyriaus vyresnysis tyrėjas Vygantas Kukauskas (8 46) 354 200, el.p. vygantas.kukauskas@policija.lt.

Klaipėdos aps. VPK Klaipėdos m. 2 PK Viešosios policijos skyriaus specialistės Laima Dykovienė tel.: (8 46) 354 662, el.p. laima.dykoviene@policija.lt arba Asolė Golikova tel.: (8 46) 354 577, el.p. asolė.golikova@policija.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mda

mda portretas
Kaip kaži žymėjimas nuo kažko apsaugo? Net jei būtų bendra duomenų bazė ir kiekvienas gatvės patrulis galėtų ja naudotis, tai nieko nekeistų. Aš galiu tą numerį užklijuoti, uždažyti, nupoliruoti. Pagaliau kas stabdo dviratininkus ir tikrina tuos numerius?

ara

ara portretas
kas iš to žymėjimo, tai juk nuo vagysčių neapsaugo.Dviračio registracijos duomenys užrašomi į popieriaus lapą ir viskas tuo pasaibaigia. Jokios bendros duomenų bazės apie užregistruotus dviračius nėra. Nušvilpė dviratį Klaipėdoje, o kokiame Rietave mink pedalus ramiai ir niekas nežinos kad tai registruotas dviratis pavogtas Klaipėdoje.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių