Klaipėdiečiai alkoholio prisipirko išvakarėse

Rugsėjo 1-ąją prekybos centruose įsigyti alkoholinių gėrimų negalintys pirkėjai, jį puolė pirkti išvakarėse. Vakar klaipėdiečiai iš parduotuvių lentynų šlavė svaigiuosius gėrimus.

Jau trečius metus galiojantis sausas įstatymas, kuomet rugsėjo 1-ąją pardavinėti alkoholinius gėrimus yra draudžiama, pasak prekybininkų, nepasiteisina - pirkėjai žinodami, kad tą dieną negalės jų įsigyti, išvakarėse svaigiųjų gėrimų prisiperka net daugiau nei reikėtų. Kai kuriuose uostamiestyje veikiančiuose prekybos centruose vakar driekėsi eilės, tačiau čia žmonės pirko ne maisto produktus, bet alkoholį.

Pasak prekybos tinklo "Maxima LT" atstovės spaudai Renatos Saulytės, šiemet kaip ir pernai rugsėjo 1-osios išvakarėse parduotuvėse buvo juntama gerokai didesnė nei įprastai svaigiųjų gėrimų paklausa - jų parduota apie 30 proc. daugiau nei kitomis dienomis.

"Draudimas pardavinėti alkoholį nepasiteisina, nes tiems žmonėms, kuriems jo reikia, žino kur nusipirkti svaigiųjų gėrimų net ir rugsėjo 1-ąją. Kiti kaupdami atsargas išvakarėse prisiperka jo net daugiau nei galbūt pirktų tą dieną, kai draudžiama. Tačiau tas žmogus, kuris iš tiesų norti nusipirkti tik vyno butelį susiduria su dideliais nepatogumais, kuomet atėjęs į parduotuvę to padaryti negali", - komentavo R.Saulytė.

Kito prekybos tinklo "IKI" atstovas spaudai Valdas Lopeta teigė, kad rugpjūčio 31-ąją alkoholio buvo parduota dukart daugiau nei įprastai.

"Šiemet, kaip ir pernai bei užpernai pastebėjome, kad išvakarėse klientai alkoholį pirko itin aktyviai - jo pardavimai padidėjo beveik 50 proc. Per vieną dieną buvo parduota tiek alkoholio, kiek įprastai jo parduodama per dvi ar daugiau dienų", - pastebėjo V.Lopeta.

Vis tik, šiemet, anot jo, svaigiųjų gėrimų buvo parduota dešimtadaliu mažiau nei tą pačią dieną pernai, tačiau tai siejama su gerokai sumenkusia gyventojų perkamąja galia bei su tuo, kad šiemet panaikintas draudimas alkoholį rugsėjo 1-ąją pardavinėti kavinėse bei restoranuose.


Šiame straipsnyje: alkoholis rugsėjo 1

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių