Klaipėdiečiai atsisveikina su Just.Marcinkevičiumi

Šeši menininkai, atstovaujantys uostamiesčiui, šeštadienį atsisveikinti su poetu važiuos į Vilnių. Jiems miesto savivaldybė parūpins transportą. Ketvirtadienį ten išvyko ir Klaipėdos miesto meras Rimantas Taraškevičius.

Kai kurie meno žmonės į sostinę išvažiavo kiek anksčiau savo transportu, nes tuo pačiu metu vyksta ir Knygų mugė.

Kaip sakė Klaipėdos miesto savivaldybės kultūros skyriaus vedėja Jolanta Braukylienė, masinio važiavimo nebus, tad neraginama visų burtis ir  važiuoti.

Nuo ketvirtadienio pareikšti užuojautą velionio artimiesiems uostamiesčio gyventojai gali Užuojautų knygoje, Klaipėdos apskrities viešojoje Ievos Simonaitytės bibliotekoje.

Penktadienį po vidurdienio užuojautos žodžius buvo palikę per dešimt klaipėdiečių. Vieni skausmą išliejo eilėmis, kiti tikino, kad poeto atmintis išliks gyva jo kūryboje.

Užuojautą pareiškė uostamiesčio vadovas, Rusijos generalinis konsulas Anatolijus Krotkovas. Pastarasis prie poeto portreto padėjo gėlių.

Užuojautų knygoje savo įrašą palikęs jaunas klaipėdietis Daivaras sakė, kad J. Marcinkevičius jam pirmiausia yra kaip nuostabios daina tapusios eilėraščio "Laisvė" kūrėjas. Kompiuterinės įrangos derintoju dirbančiam vaikinui poetas – išskirtinė asmenybė ne tik savo kūrybiškumu, bet ir turėta tvirta nuomone.

Bibliotekos darbuotojai spėjo, kad daugiau norinčiųjų pareikšti užuojautą greičiausiai bus sulaukta penktadienį vakarą, po darbų.


Šiame straipsnyje: Justinas Marcinkevičius

NAUJAUSI KOMENTARAI

A.

A. portretas
Gaila, kad rytoj darbo diena...zmones negales ateiti i kiemeli
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių