Klaipėdiečiai bėgs su keturkojais

Uostamiesčio gyventojai Pasaulinę gyvūnų globos dieną minės bėgdami kartu su savo keturkojais draugais. Dalyviai galės rinktis iš trijų trasų, kurių viena bus pritaikyta ir patiems mažiausiems bėgikams.

Nors Pasaulinė gyvūnų globos diena švenčiama spalio 4-ąją, tačiau jai paminėti skirtas bėgimas organizuojamas spalio 2-ąją, kad visi norintieji galėtų dalyvauti.

Gyvūnų prieglaudos „Linksmosios pėdutės“ steigėja ir minėto renginio organizatorė Simona Šakinytė paaiškino, kad bėgimas sekmadienį startuos ir finišuos prie burlaivio „Meridianas“.

Bėgimo pradžia numatoma 12 val. Dalyviai bus registruojami nuo 10 val.

Pašnekovės teigimu, kartu su savo augintiniais kviečiami bėgti ir mažieji klaipėdiečiai. Specialiai jiems numatytos trasos startą planuojama skelbti 13.30 val. Mažųjų bėgikų registracija taip pat prasidės 10 val.

„Trasos bus trys. Viena – 6,5 km ilgio, kita – 3 km, o trečioji – 200 m, ją mes vadiname kaniterapine trasa. Šią atkarpą galės bėgti vaikai, besilaukiančios mamos ir visi tie, kuriems 6,5 ar 3 km trasos bus per ilgos“, – paaiškino S.Šakinytė.

Prieš pat bėgimą vaikai ir suaugusieji turės galimybę apšilti.

Anot S.Šakinytės, dalyviai, kurie planuoja bėgti su šunimis, turėtų pasirūpinti, kad jų keturkojai draugai būtų su pavadėliais. Taip pat primenama nepamiršti atsinešti ir maišelių šunų ekskrementams.

Tiesa, bėgime dalyvauti galima ir be keturkojo draugo.

Bėgdami klaipėdiečiai ne tik nuotaikingai paminės Pasaulinę gyvūnų globos dieną, bet ir prisidės prie beglobių gyvūnų išlaikymo. Visi bėgimo metu surinkti pinigai bus skirti „Linksmųjų pėdučių“ gyventojams.

Tikslus starto mokestis nėra numatytas, bėgikai bus prašomi aukoti tiek, kiek manys esant reikalinga.

Nors renginys vyks tik sekmadienį, šiuo metu dalyvauti jame užsiregistravo per 30 dalyvių. Tikimasi, kad renginio dieną jų skaičius pasieks ir 100.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių