Klaipėdiečiai butus gali parduoti savivaldybei

Uostamiesčio savivaldybė iš klaipėdiečių pirks butus, kuriuose vėliau bus apgyvendinti į Lietuvą grįžę politiniai kaliniai ir tremtiniai ar jų vaikai.

Savivaldybė skelbiamų derybų būdu pirks du vieno kambario butus, kurių plotas yra ne mažesnis nei 30 kvadratinių metrų.

Anot savivaldybės Turto skyriaus vedėjos Genovaitės Paulikienės, pinigų butams įsigyti skyrė Socialinių reikalų ir darbo ministerija. Šiemet skirta suma – 300 tūkst. litų.

„Jei pinigų liks, galbūt pavyks nupirkti ne du, o daugiau butų“, - teigė G.Paulikienė.

Klaipėdiečiai, kurie nori parduoti savo butą savivaldybei, jai paraišką dalyvauti skelbiamose derybose ir reikalaujamus dokumentus turi pateikti iki kovo 21 dienos.

Perkami bus tie butai, kurių savininkai nustatys mažiausią kainą. „O siūlomą mažiausią sumą gal dar pavyks ir sumažinti, juk butus perkame derybų būdu“, - tvirtino Turto skyriaus vedėja.

Paklausta, ar klaipėdiečiai, kurie savivaldybei siūlo įsigyti jų butus prašo už juos sumokėti rinkos ar mažesnę kainą, G.Paulikienė teigė, jog siūlytojai, matyt, pirmiausia pasidomi rinkos kaina ir tiek pinigų prašo.

Nupirkti butai papildys socialinių būstų sąrašą. Tačiau į juos galės pretenduoti ne visi, kurie laukia eilės išsinuomoti socialinį butą, o tik politiniai kaliniai ir tremtiniai ar jų vaikai.

Šiuo metu 57 politiniai kaliniai ir tremtiniai ar jų vaikai Klaipėdoje laukia eilės gauti socialinį būstą.


Šiame straipsnyje: socialinis būstas

NAUJAUSI KOMENTARAI

NTA

NTA portretas
Cia jau bus uz papigiai

o

o portretas
kada jauni zmones, seimos gales sulaukti buto???

o

o portretas
turiu omenyje, ne kazkokius tremtinius, kalinius, o normalius cia klaipedoje gyvenancius zmones, auginancius vaikus ir nenorincius, negalincius imti paskolu
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių