Klaipėdiečiai cigaretes iškeitė į obuolius

Klaipėdiečiai minėdami Pasaulinę dieną be tabako cigaretes iškeitė į obuolius. Tiesa, akcija sudomino daugiau nerūkančių miestiečių, nei tų, kurie nevengia patraukti nuodingo dūmo. Atgimimo aikštėje vykusios akcijos metu į obuolius buvo iškeistos tik dvi cigaretes. Iš viso gyventojams išdalinta 100 kg akcijos „Obuolys vietoj cigaretės“ lipdukais pažymėtų obuolių.

Klaipėda šiemet ir vėl minėjo Pasaulinę dieną be tabako.

Antradienį pasauliui jau 27-ąjį kartą minint šią dieną Atgimimo aikštėje surengtos akcijos metu rūkantys klaipėdiečiai buvo raginami cigaretę iškeisti į obuolį.

„Anksčiau vyko „Gėlė vietoj cigaretės“, o šiemet organizatoriai nusprendė, kad tai bus akcija „Obuolys vietoj cigaretės“. Tai labiau šiai akcijai tinkantis simbolis. Be to, jį geriau priima žmonės“, – pastebėjo Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos specialistė Iveta Venckutė.

Vidurdienį miesto centre prasidėjusios akcijos metu gyventojai buvo gana nedrąsūs, tačiau paraginti jos vykdytojų mielai jungėsi prie minėtos iniciatyvos.

Pašnekovės teigimu, dauguma akcija „Obuolys vietoj cigaretės“ susidomėjusiųjų – nerūkantys suaugusieji. Būta ir tokių, kurie prisipažino nevengiantys patraukti dūmo, tačiau siūlomais mainais nesusigundė.

„Buvo dvi drąsuolės. Užkalbinus jos cigaretes sutiko atiduoti iš karto, nes kaip tik buvo pasiruošusios rūkyti“, – pasakojo I.Venckutė.

Anot pašnekovės, jau tradicine tapusios akcijos metu, per maždaug valandą praeiviams išdalinta 100 kg obuolių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių