Klaipėdiečiai gedi Kemerovo aukų

Uostamiesčio gyventojai neliko abejingi Rusijoje, Kemerovo mieste įvykusiai tragedijai. Žmonės išreiškė savo palaikymą ir užuojautą nukloję Rusijos Federacijos generalinio konsulato sieną gyvomis gėlėmis, minkštais žaisliukais bei gedulo žvakėmis.

Sekmadienį, kovo 25-ąją, Sibiro mieste Kemerove prekybos ir pramogų centre "Žiemos vyšnia" siautėjo didžiulis gaisras, nusinešęs 64 žmonių, tarp jų – 41 vaiko, gyvybes.

Dėl šios tragedijos kovo 28-oji Rusijoje buvo paskelbta gedulo diena.

Ši žinia sukrėtė ir klaipėdiečius. Vos pradėjo sklisti informacija apie žuvusiuosius, Klaipėdoje prie kaimyninės valstybės generalinio konsulato pradėjo plaukti mūsų miesto žmonės.

Rusijos Federacijos Generalinio konsulo padėjėjas Sergejus Solovjovas pasakojo, kad didžiausia dalis klaipėdiečių apsilankė konsulate būtent kovo 28-ąją, nemažai jų panoro užrašyti užuojautos žodžius gedulo knygoje.

"Sulaukėme užuojautos iš įvairių Klaipėdos tautinių bendrijų, miesto administracijos atstovų. Konsulato darbuotojai bendravo su atvykusiaisiais. Didžioji dauguma apsilankiusiųjų – paprasti, niekieno neparaginti įvairių tautybių klaipėdiečiai, daugelis atėjo vedini vaikais. Daug žmonių paliko užuojautos kupinus įrašus konsulato feisbuko paskyroje. Žmonės klausinėjo, kada bus baigtas tragedijos priežasčių tyrimas ir bus įvardyti bei nubausti kaltieji, – pasakojo generalinio konsulo padėjėjas. – Trečiadienį 18 val. šalia improvizuoto memorialo aukoms atminti įvyko spontaniška akcija – susirinkusieji į dangų paleido baltus balionus. Visa kelias dešimtis metrų besidriekianti konsulato teritoriją juosianti tvora buvo nuklota gėlėmis. Tai labai jautru ir byloja apie čia gyvenančių žmonių nuoširdumą, mes tai labai vertiname", – kalbėjo S.Solovjovas.

Kadangi artimiausiu metu numatomas sniegas, laukiama oro permainų, gėlės ir kiti klaipėdiečių užuojautos ženklai bus nuimti. Generalinio konsulato darbuotojai svarsto, kokiai organizacijai, susijusiai su vaikais, bus perduoti minkšti žaislai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
>čia tam - visur yra politika ir sporte, ir bendravimas ne su visomis valstybėmis, pasveikinimai ne visiems įvairiomis progomis, o čia prezidentė nepareiškė užuojautos negi ne politika? Apie mus juk kalba, kad jeigu dega kaimynų tvartas, tai kaimynui džiaugsmas. Žinant prezidentės požiūrį ir "grėsmes" iš Rusijos, jinai kitaip elgtis negali, yra KGBistė, kenkia visais įmanomais būdais Lietuvai, o čia dar užuojauta, teks bėgti neatsisukant į Rusijos glėbį. Užuojauta didžiai Rusijos tautai ir valstybei.

oooooch

oooooch portretas
Nuosirdi uzuojauta, skausmas paliete daugeli zmoniu.

Klaipėda

Klaipėda portretas
Užuojauta :(
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių