Klaipėdiečiai jau traukia į jūrą maudytis

Atšilus orams, į Klaipėdos paplūdimius jau plūsta klaipėdiečiai, kurie ne tik mėgaujasi saule, bet jau ir maudynėmis jūroje. Tai, kad oficialiai sezonas dar neprasidėjo, o ir vandens temperatūra dar nesiekia nė dešimties laipsnių šilumos, kai kam – nė motais.

Ypač daug žmonių, pasak „Klaipėdos paplūdimių“ direktoriaus pavaduotojo, gelbėtojų vado Aleksandro Siakki, atvyksta savaitgaliais, šiek tiek mažiau – darbo dienomis, nebent vakarais – palankus oras.

Nors dienomis oro temperatūra siekia 20–23 laipsnių šilumos, jūroje vanduo dar nėra šiltas. Nepaisant to, kai kurie jau išdrįso joje išsimaudyti.

„Brenda, bando vienas kitas išsimaudyti, bet tai ne tos vasaros maudynės, atsidarius sezonui, kai šiltas vanduo. Tik bando panerti, išsimaudyti ir grįžta į krantą“, – sakė A. Siakki.

Tik bando panerti, išsimaudyti ir grįžta į krantą.

Anot jo, oficialiai sezonas Klaipėdos paplūdimiuose prasidės tada, kai Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius duos įsakymą. Kada tai bus?

„Viskas nuo orų priklauso. Įprastai prasideda vasara, ir sezonas prasideda“, – tikino pašnekovas.

Kadangi sezonas dar neprasidėjo, paplūdimiuose nebudi nė vienas gelbėtojas. Tad nutikus nelaimei patariama skambinti pagalbos telefonu.

„Gelbėtojai nedirba, tad jeigu kas nors atsitiktų, reikėtų skambinti 112, atvažiuos priešgaisrinė gelbėtojų tarnyba. Bet dar nėra taip, kad toli nuplauktų, visi šalia kranto. Vanduo – apie aštuonių laipsnių šilumos“, – kalbėjo gelbėtojų vadas.

Manoma, kad prasidėjus sezonui į paplūdimius, kaip įprastai, plūstelės dar didesni žmonių srautai.

„Kol kas geras oras, daug žmonių paplūdimiuose, bet greitai atšals. Kol kas, kol neprasidėjo atostogos, žmonių labai daug savaitgaliais, kai geras oras, o darbo dienomis – po pietų. Jeigu karšta, tai vakare daug atvažiuoja, po darbų. Ir dienos metu yra žmonių, bet labiau vakare visi traukia prie jūros“, – tvirtino A. Siakki.



NAUJAUSI KOMENTARAI

patinęs ruonis

patinęs ruonis portretas
šiuo metu prie grigeo vamzdžio jiems maudytis būtų kur kas šilčiau

Apolonai

Apolonai portretas
Atstumiantis "ruonis"- su šiukšlių maišo kuodu ir užaugusia moteriška krūtine.

Kepenis \\\\\.../////

Kepenis  \\\\\...///// portretas
Senatvėje staugs nuo artrito.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių