Klaipėdiečiai kilo į kovą su teršėjais

Dėl uostamiestyje augančių šiukšlių kalnų susirūpinę klaipėdiečiai teršėjams patys paskelbė karą. Žmonės ėmė fotografuoti mieste paliktas statybines atliekas ir aiškintis, kas kaltas dėl įsivyravusios netvarkos.

Akyli klaipėdiečiai pastebėjo Joniškės gatvėje, netoli automobilių švaros centro "Autorika" pastato, dūlančias statybines atliekas.

"Už automobilių švaros centro yra statybinių atliekų sąvartynas, kuriame daug betoninių antkapių ir kitų betoninių bortų. Matyti, kad mašina atvežta ir išversta, vienas betono luitas net ant medžio pakibęs", – piktinosi klaipėdietis.

Vis dėlto panašu, jog begėdiškai pasielgė ne bendrovėje dirbantys žmonės, o statybinių medžiagų likučiais atsikratyti norėję gyventojai.

Bendrovės "Autorika" vadovas Nerijus Dužinskis tikino nenutuokiantis, kaip ir kada netoli bendrovės pastato esančioje teritorijoje išdygo statybinių atliekų kalnas.

Pasak N.Dužinskio, bendrovės darbuotojai ne kartą savo rankomis  kuopė žmonių suneštas ir išmestas šiukšles.

"Statybines atliekas išmetėme tikrai ne mes. Užsiimame ne statybų verslu, tad tokio pobūdžio atliekų neturime. Kai kas galbūt atvežė ir paliko. Buvau nuėjęs pasižiūrėti. Pastebėjau, jog ten yra paminklų, betono luitų. Ne kartą patys savo iniciatyva tvarkėme šią teritoriją.  Visgi šiuo atveju to padaryti negalime. Tikėkimės, kad problemą padės išspręsti Viešosios tvarkos skyriaus specialistai", – kalbėjo vadovas.

Susisiekus su Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vyriausiuoju specialistu Renatu Markevičiumi, paaiškėjo, kad tokių taršos atvejų mieste išties užfiksuojamas ne vienas.

"Nuvažiuosime patikrinti pranešimo, išsiaiškinsime, kokia ten situacija. Analogiška problema šiuo metu sprendžiama ir Gluosnių gatvėje", – pasakojo R.Markevičius.

Už atliekų išmetimą draudžiamose vietose pažeidėjams gresia įspėjimas arba baudos nuo 20 iki 600 eurų.

Norėdami išvežti statybines arba didelių gabaritų atliekas žmonės turėtų kreiptis į už atliekų išvežimą atsakingas bendroves.



NAUJAUSI KOMENTARAI

močiutė

močiutė portretas
Prisidėsiu prie Romo nuomonės. Gamtosaugininkas-tai ne darbas kabinete. Prašom išlįsti iš jų ir apeiti savo valdas. Kiek tokių krūvų krūvelių atrastų....

Romas

Romas portretas
Kad gamta nebūtų teršiama, privalo pasirūpinti aplinkos inspektoriai ir girininkai. Nutvėrę tokius "geradėjus" privalo jiems išrašyti tokias baudas,kad jiems daugiau gyvenime nekiltų noras to kartoti.O dabar pavasaris ir tik reikia pasalos ,tikrai išlys šiukšlintojų mašina.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių