Klaipėdiečiai kviečiami laikyti Konstitucijos egzaminą

Uostamiesčio gyventojai kviečiami patikrinti savo žinias apie pagrindinį šalies įstatymą. Pirmasis egzamino etapas įvyks jau rytoj.

Egzamino koordinatorė savivaldybėje Klaipėdos savivaldybės Viešųjų ryšių poskyrio vedėja Rima Beinoravičienė informavo, kad kiekvienais metais klaipėdiečiai Konstitucijos egzamine dalyvauja labai aktyviai.

"Džiugu, jog visos Lietuvos kontekste mes atrodome puikiai. Vienintelė blogybė – besikeičiant renginio organizatoriams, jau trečius metus egzaminas rengiamas paprastą darbo dieną, pietų pertraukos metu", – pastebėjo R.Beinoravičienė.

Anot jos, tokia tvarka apsunkina norinčiųjų laikyti testą atvykimą.

"Seniau egzaminas vykdavo šeštadienį. Žmonėms tai tapdavo tikra švente, visi norintys vos tilpdavo dviejose savivaldybės salėse. Pastaraisiais metais pasitikrinti Konstitucijos žinių ateina kiek mažiau asmenų. Tačiau ne todėl, kad jie abejingi, o dėl to, jog numatytu laiku darbo dieną paprasčiausiai nespėja atvažiuoti", – teigė koordinatorė.

Pernai Klaipėdoje Konstitucijos egzaminą laikė apie 80 žmonių. Kiek jų susirinks šį antradienį, specialistė nedrįso spėti, tačiau apgailestaudama pridūrė, jog vėl pasikeitus organizatoriams, šiais metais pasigedo aktyvesnio viešinimo.

Kaip teigė R.Beinoravičienė, pasitikrinti žinias pasiryžta įvairaus amžiaus žmonės: nuo 18-mečių iki senjorų, kuriems 70 metų.

"Maloniai stebina ir Konstitucijos egzamine jėgas išbandyti ateinantys užsieniečiai, gyvenantys Klaipėdoje. Pavyzdžiui, praėjusiais metais į finalą pateko gruzinų kilmės mergina, čia studijuojanti teisę", – pasakojo koordinatorė.

Konstitucijos egzamino pirmasis etapas vyks spalio 1 d. 12 val. Klaipėdos savivaldybėje. Egzaminas organizuojamas Liepų g. 11, III aukšto posėdžių salėje. Klaipėdos universiteto bendruomenei egzaminą bus galima laikyti ir universitete, "Aula Magna" konferencijų salėje. Moksleiviai Konstitucijos žinias galės pasitikrinti keliose uostamiesčio mokyklose.

Pirmojo etapo dalyviai, teisingai atsakę į ne mažiau kaip 25 testo klausimus iš 30, turės teisę dalyvauti antrajame Konstitucijos egzamino etape, kuris vyks spalio 15 d., antradienį.

Antrajame etape teks atsakyti į 19 testo ir vieną atvirą klausimą.
Konkurso dalyvių darbus vertins speciali kompetentingų ekspertų komisija. Nugalėtojais taps be klaidų arba teisingiausiai į klausimus atsakę dalyviai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėdietis

Klaipėdietis portretas
Nesuprantu to egzaminio laikymo tikslo. Ar būtina jo žinojimą tikrintis viešai. Gal čia kitur gili mintis ir nauda paslėpta. Paaiškinkite.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių