Klaipėdiečiai kviečiami pajūrį tvarkyti ir gegužę

Tradiciškai balandį vykstančios aplinkos tvarkymo talkos Pajūrio regioniniame parke tęsis ir visą gegužės mėnesį. Klaipėdos miesto ir rajono gyventojai, padedami parko direkcijos, Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC), bendrovių “Specialusis autotransportas”,“Švaros diena” galės visą gegužės mėnesį prisidėti prie pamėgtų vietų sutvarkymo. 

“Ar vestuvės, ar krikštynos, ar šiaip geras oras, klaipėdiečiai plūsta į Karklę, prie Olando kepurės arba iškylauja dviračių taku į Palangą. Ypač lankytojų srautas padidėja atšilus orams - gegužės mėnesį. Ir nors per balandį su talkininkų pagalba iškuopiame miškus ir pajūrį, iki kurortinio sezono pradžios tos vietos vėl nusėjamos buteliais ir bambaliais”, - sakė Pajūrio regioninio parko vyr. ekologas Erlandas Paplauskis.

Pasak jo, talkininkų pagalba kuopiant pajūrį praverstų visus metus, todėl parko direkcija dar ir gegužės mėnesį kviečia organizacijas mokslo įstaigas, privačias bendroves atvykti į gražiausias mūsų pajūrio vietas ir padėti jas švarinti. 

Švarinimo akcijos partneriai aprūpins talkininkus šiukšlių maišais bei pirštinėmis ir išveš surinktas atliekas į sąvartyną. 

“Mokyti civilizuotai tvarkytis su atliekomis, uždaryti nelegalius sąvartynus ir sutvarkyti visus šiukšlynus - tai  vienas iš Klaipėdos apskrityje kuriamos regioninės atliekų tvarkymo sistemos tikslų. Mes esame šios sistemos administratoriai ir stengiamės palaikyti visas iniciatyvas, nukreiptas į aplinkos švarinimą”, - sakė KRATC direktoriaus pavaduotojas Rimantas Gedrimas. 

Didžiosios uostamiesčio atliekų surinkimo bendrovės sutiko prisijungti prie akcijos ir nemokamai iš pajūrio išgabenti talkininkų surinktas šiukšles. 

Visi pageidaujantys dalyvauti pajūrio švarinime turėtų kreiptis į Pajūrio regioninio parko direkciją tel. 412 483 darbo dienomis, nuo 8 iki 17 val.


Šiame straipsnyje: talka

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių