Klaipėdiečiai kviečiami paminėti Šokio dieną

Trečiadienį 20 val. uostamiestyje, Meno kieme,  šokio ir laisvalaikio centras „Stilius“ kviečia visu paminėti Tarptautinę šokio dieną. 

1982 m. UNESCO sprendimu balandžio 29 d. paskelbta Tarptautine šokio diena. Šią dieną gimė ir prancūzų baletmeisteris Žanas Žoržas Noveras (1727-1810 metai). Jis buvo žymus choreografinio meno reformatorius ir teoretikas, „šiuolaikinio baleto tėvas“.

Šokio menas kilo iš liaudiškų apeigų - šokių, skirtų padėkoti ir pagarbinti dievus. Vėliau - tapo tiesiog malonumu, pramoga bei scenos menu, kuris jungia emociją, kūno plastiką ir lankstumą. Vis tik ši šokis ilgą laiką tebuvo operos ar vaidinimo dalis. Savarankiška scenos meno šaka baletas tapo tik XVIII a. antroje pusėje, kai prancūzų baletmeisteris Ž.Ž. Noveras įgyvendino reformas: jis atskyrė baletą nuo operos ir sujungė su antikine pantomima. Jo pastatytoje operoje „Medėja ir Jasonas“ artistas Vesteris pirmą kartą išėjo į sceną be kaukės. Ž. Ž. Noveras stengėsi sujungti dailę, muziką, choreografiją, technikos ir šviesos efektus į vientisą dramatišką spektaklį. 

Šiandien gyvuoja be galo daug atskirų šokio krypčių, stilių ir visų jų ištakos neabejotinai susijusios su klasikiniu šokiu, ne išimtis ir pramoginiai šokiai, kurie šiuo metu sulaukė didelio populiarumo visame pasaulyje. 

Šokio ir laisvalaikio centras „Stilius“ ragina šokančius klaipėdiečius paminėti šią svarbią ir gražią šventę. Galėsite stebėti uždegančius šou pasirodymus, patys mokytis rokenrolo, tango paslapčių arba tiesiog stebėti dangaus platybes. Renginys nemokamas.


Šiame straipsnyje: šokio diena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių