Klaipėdiečiai miesto centre grėbė lapus

Pirmasis lapkričio šeštadienis – puiki proga grėbti vėjo nudraskytus lapus. Klaipėdiečiai devintą kartą rinkosi pačiame uostamiesčio centre esančiame Danės skvere pamojuoti grėbliais.

11 val. čia jau grojo muzika, darbavosi būrelis miestiečių. Tie, kas neturėjo grėblių, gavo jų iš organizatorių.

Asociacija „Mano miestas Klaipėda“ tokią talką organizavo devintą kartą.

„Nenorime daryti jokio akibrokšto savivaldybei, tai – mūsų tradicija. Mat vaikų žaidimo aikštelė yra mūsų dovana Klaipėdai. Ją laimėjome televizijos projekte. Kadangi mūsų pastangomis vaikų žaidimo aikštelė čia atsirado, mes kiekvieną rudenį renkamės aptvarkyti jos aplinką. Tokiai talkai nereikia kažkokių projektų ar finansavimo. Kiekvienas atsineša arba gauna čia pirštines ir grėblį“, – pasakojo šiais metais asociacijos prezidento pareigas einantis Aleksas Bagdonavičius.

Tokiai talkai nereikia kažkokių projektų ar finansavimo. Kiekvienas atsineša arba gauna čia pirštines ir grėblį.

Talkininkai lapus kimšo į polietileno maišus ir krovė į tam atgabentą konteinerį, tad nebuvo grėsmės, kad stiprokas vėjas lapus vėl išnešios po skverą.

Į talką paprastai ateina ne tik asociacijos nariai, bet ir neprisijungę prie įvairių organizacijų klaipėdiečiai. Po bendro triūso jų laukė karšta arbata, malonus pabendravimas.

Talka yra savotiškas paraginimas klaipėdiečiams patiems apsitvarkyti savus kiemus, nelaukiant raginimų ar valdžios nurodymų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>vilija

>vilija portretas
prijauciantis sovietmeciui

vilija

vilija portretas
saunuoliai Klaipedieciai

to lopei daivai

to lopei daivai portretas
DANGES skveras,kaip nebandytumet pakeist pavadinima..DANGES
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių