Klaipėdiečiai minėjo Motinos dieną

Sekmadienį uostamiesčio gyventojai minėjo vieną gražiausių pavasario švenčių – Motinos dieną. Nemažai gyventojų nuo pat ryto skubėjo į pamaldas, o po jų patraukė į kapines, kur aplankė anapilin iškeliavusių mamų kapus.

Nuo pat sekmadienio ryto prie miesto bažnyčių buvo jaučiamas pagyvėjimas.

Dažnas klaipėdietis skubėjo į rytines pamaldas, kurios kai kuriose bažnyčiose buvo itin šventiškos.

Pavyzdžiui, Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje šia proga po mišių motinoms buvo teikiamas iškilmingas palaiminimas.

Po pamaldų nemažai gyventojų patraukė į kapines aplankyti, kur aplankė į amžinybę išėjusių motinų kapus.

Nors prie kapinių lankytojų buvo akivaizdžiai daugiau nei įprastą savaitgalį, sumaišties čia nekilo, nesusidarė ir automobilių spūstys.

Kasmet pastebimai padidėjantį keleivių srautą šia kryptimi numatė ir transportininkai, todėl penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį Motinos dienos proga organizuoti papildomi 11 maršruto autobuso reisai į Lėbartų kapines.

Nuo penktadienio, kaip ir praėjusiais metais, šis autobusas pradėjo važiuoti prailginta trasa iki Lėbartų kapinių pietinėje dalyje esančios Ramybės stotelės.

Paprastai klaipėdiečiai vienai gražiausių pavasario švenčių pradeda ruoštis iš anksto ir nelaukę sekmadienio skuba tvarkyti artimųjų amžinojo poilsio vietų – pagerina žemę, atnaujina gėles.

Sekmadienį dauguma gyventojų link artimųjų amžinojo poilsio vietų traukė nešini žvakėmis ir nedidelėmis puokštelėmis.

Kaip ir kasmet, Motinos dienos nepamiršo ir verslininkai. Prekeiviai gėlėmis klientų laukė prie miesto kapinių, siūlydami kapams puošti tinkančias gėlių kompozicijas bei pavienius žiedus.

Prekiautojų buvo galima pastebėti ir judresnėse miesto vietose – jie siūlė mamas ar močiutes nustebinti pavasariškais žiedais.

Vidurdienį ir popietę žmonių nestigo ir mieste. Klaipėdiečiai su šeimomis laiką leido vaikštinėdami šalia Danės upės ar šnekučiuodamiesi lauko kavinėse, mėgaudamiesi maloniai sekmadieniu traukė į pajūrį.

Lankytojų gausa nesiskundė ir prekybos centrai, kur gyventojai skubėjo įvairių saldėsių bei gėlių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių