Klaipėdiečiai minėjo Motinos dieną

Uostamiesčio gyventojai mini Motinos dieną. Nuo pat sekmadienio ryto prie miesto bažnyčių jaučiamas didesnis sujudimas. Būriai žmonių traukė į pamaldas, o po jų – į miesto kapines, kur lanko amžinybėn išėjusias mamas. Darbo nestinga ir verslininkams.

Plūdo į kapines

Sekmadienį uostamiesčio gyventojai mini vieną gražiausių pavasario švenčių – Motinos dieną.

Nemažai klaipėdiečių sekmadienį skubėjo į rytines pamaldas, o po jų traukė į miesto kapines lankyti anapilin iškeliavusių artimųjų.

Nors šią dieną lankytojų buvo kur kas daugiau nei įprastą savaitgalį, tačiau didesnių spūsčių nesusidarė.

Kiek daugiau žmonių plūdo į Lėbartų kapines, tačiau pagrindinėje automobilių stovėjimo aikštelėje iki vidurdienio vietų pakako. Joniškės kapinių prieigose tokio sujudimo nebūta.

Didesnį susidomėjimą šia kryptimi numatė ir viešojo transporto atstovai.

Jau nuo penktadienio organizuoti papildomi 11 maršruto reisai į Lėbartų kapines. Šio maršruto autobusai visą savaitgalį važiavo pratęsta trasa iki „Ramybės“ stotelės, esančios automobilių stovėjimo aikštelėje, pietinėje kapinių dalyje.

Ruošėsi iš anksto

Specialistų teigimu, dėkingumo ir šilumos kupinai šventei uostamiesčio gyventojai ruoštis pradėjo iš anksto.

Klaipėdos savivaldybės Kapinių priežiūros skyriaus vedėja Zina Stankienė pastebėjo, kad didesni žmonių srautai buvo jaučiami jau likus savaitei iki šios šventės – vos tik stojus geresniems orams gyventojai skubėjo tvarkyti artimųjų kapų.

Dauguma klaipėdiečių prieš Motinos dieną čia pagerino žemę, atnaujino gėles, o sekmadienį prie artimųjų amžinojo poilsio vietų traukė nešini žvakėmis ir gėlių krepšeliais.

Nepamiršo ir verslininkai

Motinos dienai pasiruošė ir verslininkai. Jau šeštadienį mieste buvo galima pamatyti prekiautojų gėlėmis, kurie mamas siūlė sveikinti pavasarinių žiedų puokštėmis.

Kiek daugiau prekeivių būta ir kapinių prieigose. Jie puošti artimųjų kapus siūlė tiek pavienių gėlių žiedais, tiek dirbtinių bei gyvų gėlių plokštelėmis.

Vidutinio dydžio gyvų gėlių krepšelis kapinių prieigose kainavo apie 8 eurus. Dirbtinių gėlių kompozicijos buvo pigesnės.

Prekybos centrų – neaplenkė

Nors pirmoji sekmadienio dalis ir buvo kiek apniukusi, miesto centre netrūko jaukiai besivaikštančių šeimų, lankytojų nestigo ir populiariausioms kavinėms bei restoranams.

Nors pastaruoju metu dauguma gyventojų burnoja dėl pakilusių kainų – Motinos dieną daugiau žmonių buvo galima pastebėti ir prekybos centruose.

Į pirkinių krepšelius klaipėdiečiai dėjo įvairiausius saldėsius, gėles vazonėliuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SVEIKINKIME, KOL TURIME !...

SVEIKINKIME, KOL TURIME !... portretas
MOTINOS DIENA YRA NEATSIEJAMA NUO GĖLIŲ DOVANOJIMO, KAIP PADĖKOS UŽ MOTINOS RŪPESTINGĄ ŠIRDĮ! SVARBU PARODYTI ŠILTĄ DĖMESĮ IR SKIRTI LAIKĄ PABŪTI KARTU ! UŽ IŠĖJUSIAS AMŽINYBEI MAMAS SVARBU PASIMELSTI IR KAPĄ APLANKYTI, SAUGOTI JOS BRANGŲ ATMINIMĄ, PERDUOTI SAVO VAIKAMS....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių