Klaipėdiečiai balsavo už politikos naujokus

Antrasis rinkimų į Seimą turas uostamiestyje nesulaukė didelio rinkėjų susidomėjimo, tačiau intriga politinėje kovoje tarp kandidatų išliko iki paskutinės balsavimo akimirkos.

Balsai – raganų tramdytojui

Aktyviausi rinkėjai pasirodė esą Danės apygardoje, kur dėl Seimo nario mandato kovojo liberalas Simonas Gentvilas ir Lietuvos centro partijos kandidatas Danės apygardoje Naglis Puteikis. Pirminiais skaičiavimais, N.Puteikis rinkimuose gali švęsti pergalę.

Šioje apygardoje sulaukta beveik 38 proc. rinkėjų aktyvumo.

Baltijos apygardoje, kur ietis sukryžiavo konservatorė Agnė Bilotaitė ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas Algimantas Kirkutis, rinkėjai balsavo už politikos naujoką – A.Kirkutį.

Nuo 2008 metų į Seimą išrenkamą A.Bilotaitę įveikė kardiologas, Lietuvos sveikos gyvensenos ir natūralios medicinos rūmų prezidentas, prieš porą metų išgarsėjęs tuo, kad buvo užsimojęs pažaboti visas šalies raganas, bioenergetikus ir ekstrasensus.

"Kiekviena ragana turės išsipirkti patentą ir mokėti mokesčius", – dienraščiui "Klaipėda" 2014 metais apie siūlomą naująją tvarką kalbėjo A.Kirkutis.

Nori naujų veidų?

Pajūrio rinkimų apygardoje politikos senbuvį, konservatorių, miesto tarybos narį Arūną Barbšį mėgino nurungti politikos naujokas, žurnalistas Gintaras Vaičekauskas.

Pirminiais skaičiavimais, žinomo televizijos laidų vedėjo kandidatūra buvo priimtinesnė.

Mažiausiai aktyvūs buvo Marių apygardos rinkėjai, kurie rinkosi tarp liberalo Edmundo Kvederio ir valstiečių ir žaliųjų kandidato Dainiaus Kepenio.

Čia taip pat balsų skaičiavimas užtruko iki vėlyvos nakties. Pirminiais duomenimis, sveikos gyvensenos propaguotojas D.Kepenis nurungė varžovą.

Gavo skundą

Uostamiestyje užfiksuotas vienas rinkimų agitacijos pažeidimas, tačiau nesusipratimų pasitaikė kone kiekvienoje rinkimų apylinkėje. Tiesa, ikiteisminių tyrimų dėl pažeidimų nebuvo pradėta.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) gavo skundą, kad šeštadienį balsuojant namuose rinkimų stebėtojai esą agitavo balsuoti už N.Puteikio kandidatūrą.

"Komisijos nariai parašė skundą VRK. O stebėtojai apskundė komisijos narius. Pažeidimas yra, negalima agituoti rinkimų dieną, o vyko balsavimas namuose", – tikino Danės apygardos rinkimų komisijos pirmininkas Kęstutis Dubickas.

Neleido tapti stebėtoja

Nesusipratimas nutiko ir dėl N.Puteikio žmonos Ninos Puteikienės. Ši jau rinkimų maratoną baigusi politikė nusprendė būti stebėtoja.

"Sistema išdavė jai leidimą, tačiau ji negalėjo būti stebėtoja, nes tai yra buvusi kandidatė į Seimą. Kodėl taip nutiko, turėtų aiškinti VRK", – pasakojo K.Dubickas.

Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininko pavaduotoja Laura Matjošaitytė tikino, kad pagal Seimo rinkimų įstatymą, asmuo, kandidatuojantis į Seimą, negali būti rinkimų stebėtoju.

"Ponia Nina nėra praradusi kandidato statuso. Taip, ji negalėjo būti stebėtoja", – išaiškino VRK pirmininko pavaduotoja.

Tikrino blaivumą

Dar vienas incidentas nutiko Dviračių treko rinkimų apylinkėje. Čia buvo iškviesta policija.

"Esą komisijos nariai yra girti. Atvažiavo policija, patikrino, viskas gerai. Provokacija, ne kas kita", – kalbėjo K.Dubickas.

Sekmadienį žurnalistams kalbinant rinkėjus, daugybė žmonių tikino, kad šiuose rinkimuose tikisi permainų.

Nežinojo, ką renka

Tačiau žvelgiant į nesusipratimus, kurie kartojosi kone kiekvienoje rinkimų apylinkėje, aiškėja, kad daugybė klaipėdiečių ne itin domėjosi antrojo turo rinkimais ir kandidatais į Seimą.

Klaipėdiečiai dažniausiai nustebdavo, kad jiems antrajame rinkimų ture teks rinktis iš dviejų kandidatų.

"Klausinėja, kodėl nėra partijų sąrašo. Aiškiname, kad tai antras turas vyksta. Tada piktinosi, kad neturi už ką balsuoti, nes nė vienas kandidatas jiems netinka. Visko gali būti, kad bus daug sugadintų biuletenių", – tikino Pajūrio rinkimų apygardos Pamario apylinkės rinkimų komisijos nariai.

Viena jauna klaipėdietė į klausimą, už ką ruošiasi balsuoti, išpyškino, kad ji rinksis Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovą, tačiau labai nustebo, jog jos rinkimų apygardoje šiai partijai atstovaujančio kandidato net nėra.

Situacija kartojosi ir su keliais rusakalbiais rinkėjais. Jie piktinosi, kad jų apygardoje nėra jiems patinkančio kandidato, tad pagyvenusi pora aiškino balsuosianti prieš esamus kandidatus.

Marių rinkimų apygardos Želmenėlio rinkimų apylinkėje didžiausią nepasitenkinimą išreiškė keli rinkėjai, pasigedę N.Puteikio pavardės.

"Mes jiems aiškinome, kad jis ne šioje apygardoje kandidatuoja. Piktinasi žmonės, ir viskas, nesupranta, kaip taip gali būti. Šaukė, kad suklastoti rinkimai", – pasakojo šios apylinkės rinkimų komisijos nariai.

Apylinkių komisijos nariai net sulaukė klausimų, tad kokią valdžią šį sekmadienį renkame.

"Klausė, ar miesto tarybą, ar Seimo narius renkame. Žmonės nesusigaudo, net kokie rinkimai vyksta", – pasakojo rinkimų komisijų nariai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mauras

mauras portretas
Gaila, kad tiek daug liberalų išrinko, galėjo iš vis jų nerinkti kaip darbo partijos. Laikas tokias partijas mažinti.

DJ

DJ  portretas
Ekologiški Ūkai nėra jau visiški politikos naujokai, bet į valdžią pateko tik dabar ir žiūrėsime kaip jie save ves, kad nebūtu kaip su Arūnu !. Jei jie nori ilgam būti valdžioje tuomet visi Lietuviai turi pajusti geresnį gyvenimą labai grietai ir kaip tai daryti yra pateikta daug gerų idėjų !. Bet jei vėl bus nerižtingi lepšiai ir pradės kelti mokesčius kuriuos reikia atvirkščiai mažinti ženkliai tuomet jie bus vienkartiniai Arūnai !.

pravalas

pravalas portretas
Gerbiau liberalus mūsų mieste, bet, kad iki tokio lygio nusivažiuot ir balsuoti už žmogų be kompetencijos, su neaiškia biografija (į daug klausimų neatsakyta) - kažkoks bandos jausmas pas rinkėjus, svarbu liberalai, nesigilant, ką žmogus galėtų nuveikti žmonių labui. Kirkutis - lygtai anksčiau buvo susidėjęs su Bahajų tikėjimu. Kepenis - ką jis gali nuveikti seime?... Gėda...
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

  • Prieš Velykas – Kryžiaus kelio eisena
    Prieš Velykas – Kryžiaus kelio eisena

    Šiandien, Didįjį penktadienį, uostamiesčio gatvėmis klaipėdiečiai neš maždaug šešių metrų kryžių. Šis Kristaus kančios apmąstymams skirtas Kryžiaus kelias tikintiesiems yra vienas svarbiausių įvykių prie&sca...

    3
  • Klaipėda puošiasi šventėms
    Klaipėda puošiasi šventėms

    Uostamiestis pamažu ruošiasi Velykoms. Kai kur prie daugiabučių namų matyti kiaušiniais papuoštos medžių šakos, prie Kultūros centro Žvejų rūmų – velykinė instaliacija, o parduotuvių vitrinose irgi yra velykinių ...

    2
  • „Palangos dienos“ kviečia paminėti dvi kurortui svarbias datas
    „Palangos dienos“ kviečia paminėti dvi kurortui svarbias datas

    Penktadienį Palangoje prasideda savaitę truksiančios kurorto dienos, kurios įprasmins Palangos krašto prijungimą prie Lietuvos prieš daugiau kaip šimtmetį bei paminės kurorto gimtadienį. ...

  • Kretingos taryba – prieš „European Energy“ žaliojo kuro gamyklos statybą
    Kretingos taryba – prieš „European Energy“ žaliojo kuro gamyklos statybą

    Kretingos valdžia nepritarė Danijos atsinaujinančios energetikos kompanijos „European Energy“ planams rajone statyti žaliojo kuro gamyklą. ...

    9
  • Naudojimui nebetinkamas padangas galite atiduoti nemokamai!
    Naudojimui nebetinkamas padangas galite atiduoti nemokamai!

    1. Jei perkate naujas padangas parduotuvėje ir servise, ten galite nemokamai atiduoti ir senąsias. Tik turi atitikti perkamų–paliekamų padangų kiekis ir tipas: jei perkate lengvojo automobilio padangas, traktoriaus ar sunkvežimio padangų palikti n...

    5
  • „Smiltynės perkėla“ – svarbių pokyčių kelyje
    „Smiltynės perkėla“ – svarbių pokyčių kelyje

    Milijonai keleivių, šimtai tūkstančių transporto priemonių. Praėję metai bendrovei „Smiltynės perkėla“ buvo darbingi ne vien perkėlimų skaičiumi. Ilgametes marių laivybos tradicijas puoselėjanti įmonė įgyvendina ambicingus p...

    5
  • Kelionė iš Klaipėdos į Rygą – tik su persėdimais
    Kelionė iš Klaipėdos į Rygą – tik su persėdimais

    Pernai pradėjęs kursuoti traukinys Vilnius–Ryga stojo Šiauliuose, o jau nuo balandžio sustos dar dviejuose Lietuvos miestuose. Uostamiesčio gyventojams iš Klaipėdos tiesiogiai pasiekti Latvijos sostinę traukiniu dar nepavyks, bet, pas...

    12
  • Vietoj griuvenos Liepojos gatvėje – prekybos centras
    Vietoj griuvenos Liepojos gatvėje – prekybos centras

    Liepojos gatvės pradžioje pokyčiai stebina ir tempu, ir mastais – metų pradžioje pagaliau nugriautas apleistas baltų plytų statinys ir greta jo veikusi parduotuvė. Dabar milžiniškoje statybų aikštelėje verda darbas. ...

    13
  • Ant Dangės upės kranto – benamių „sanatorija“
    Ant Dangės upės kranto – benamių „sanatorija“

    Prie Dangės upės klaipėdiečiai aptiko nelegaliai suręstą namelį. Jie įtaria, kad buveinę sumeistravo benamiai. Artėjant sutemoms čia susirenka lėbautojų būrys, kuris neduoda ramybės kitapus upės gyvenantiems žmonėms. ...

    2
  • Klaipėdoje – pasaulinės automobilių aukcionų kompanijos centras
    Klaipėdoje – pasaulinės automobilių aukcionų kompanijos centras

    Klaipėdoje duris atvėrė jau ketvirtasis Lietuvoje JAV pasaulinės automobilių aukcionų kompanijos IAA aukcionų centras, kuriame automobilių prekybos verslu užsiimančios įmonės ir privatūs pirkėjai nuo šiol gaus užtikrintą paslaugą, impor...

    9
Daugiau straipsnių