Klaipėdiečiai nori atsikratyti nereikalingų radiatorių

Brangstant šilumai, daugiabučių namų gyventojai nori sumažinti radiatorių kiekį bendro naudojimo patalpose. Specialistai pripažįsta, kad kai kurie įrenginiai šildo tik orą.

Budelkiemio gatvės 9 namo gyventojas negali suprasti, kam reikalingi radiatoriai buvusiose šiukšlių šachtose. Pastarosios jau yra daugiau kaip 15 metų užvirintos ir nebenaudojamos.

„Šiluma brangsta, o mes šildome lauką. Kodėl tą turime daryti? Kreipiausi į namo administratorių, bet manęs niekas neklauso. Buvo organizuojamas susirinkimas šiuo klausimu, bet nesusirinko reikiamas žmonių skaičius ir viskas tuo baigėsi“, – piktinosi klaipėdietis.

Šildymo sistemas prižiūrinčios įmonės „Lamberta“ direktorius Jonas Kondratas tvirtino, jog namų, kurių šiukšlių šachtose yra likę radiatoriai dar yra daug, nors šios ir nenaudojamos.

Vadovas teigė, kad šie radiatoriai niekam nereikalingi, tačiau pabrėžė, jog dėl jų pašalinimo turi apsispręsti patys žmonės.

„Gyventojas yra namo šeimininkas ir dievas. Jie turi kreiptis į namo administratorių dėl radiatorių pašalinimo. Tam turi pritarti dauguma (50 proc.+1) namo gyventojų. Namo administratorius skelbia konkursą darbams atlikti ir skelbia nugalėtoją“, – aiškino J.Kondratas.

Anot jo, patys šilumos ūkio prižiūrėtojai be gyventojų sutikimo atlikti šių darbų negali.

Problemų kyla ir gavus daugumos namo būsto savininkų sutikimą.

Tokia situacija susidarė Laukininkų gatvės 32 name. J.Kondratas pasakojo, kad gyventojai kreipėsi į namo administratorių, kad būtų sumažintas radiatorių skaičius laiptinėje. Dauguma tam pritarė.

Bendrovė „Lamberta“ laimėjo namo administratoriaus paskelbtą konkursą ir atliko darbus. Iš penkių įrenginių laiptinėje liko du.

Vienas iš namo gyventojų kreipėsi dėl atliktų darbų į Valstybinę energetikos inspekciją. Ši bendrovei atsiuntė raštą, kad pasiaiškintų, kodėl pašalinti radiatoriai laiptinėje.

„Todėl ir yra skelbiamos gyventojų apklausos dėl darbų“, – pasakojo J.Kondratas.

Anot vadovo, radiatoriai laiptinėse yra reikalingi. Tačiau kai kuriuose namuose jų gali būti per daug.

„Niekas nėra padaryta be reikalo. Statant namus, dirbo daug specialistų. Gal nupjovus radiatorius laiptinėse pradės kaupti drėgmė, atsiras grybelis“, – komentavo direktorius.

Įrenginių pašalinimas šiukšlių šachtose gali atsieiti 1 tūkst.-2tūkst. litų. Tai priklauso nuo to, kiek yra šachtų, radiatorių.


Šiame straipsnyje: šildymasšilumaradiatoriai

NAUJAUSI KOMENTARAI

ttt

ttt portretas
pirmiausia tegu atsikrato tie ,kurie pasidaugino radiatorius.Pas mane 5 sekcijos ,tokiame pat bute pas kaimyną- 14 .Argi jis nevagia šilumos,kažin?Manau,kad jis nenori atsikratyti" nereikalingų" radiatorių--- nes moka analogiškai kaip ir aš....? Na,ir,gaudyk vėją laukuose....viskas išbalansuota.....

senai reikejo

senai reikejo portretas
pas mane kaimyne ir dvigubai radiatoriu isidejusi yra :) bet juk niekas netikrina:) tai todel taip ir daro zmones:( radiatoriu laiptinei nezmoniskai yra daug :( as gyvenu 9 name ir cia kiek viename aukste yra radiatorei:( siaubas kazkoks kam ju tiek ir is viso kam jie reikalingi yra?laiptinei silciau nei namie apie 23-25 laipsnius silumos:( as tik uz tai kad ju neliktu

nebutis

nebutis portretas
ji eina patiuninguoti
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių