Klaipėdiečiai pageidauja mokesčio už automobilių stovėjimą

Kiemuose automobilius laikantys privačių namų gyventojai miesto valdžios prašo apmokestinti stovėjimą Mažojo kaimelio gatvėje. Pasak jų, problemų sukelia ir aukštas pareigas užimančių klaipėdiečių mašinos.

Nepristatę gyventojai tvirtino, kad Mažojo kaimelio gatvė labai siaura. Jie pabrėžė, kad savo mašinas laiko kiemuose, tačiau taip elgiasi ne visi kaimynai. Dalis pastarųjų palieka mašinas gatvėje.

Anot Mažojo kaimelio gyventojų, tai sukelia nemažai problemų. Ypač žiemos metu. Pasitaiko, kad dėl šalikelėje paliktų automobilių neįmanoma įvažiuoti į savo kiemą, nes gatvė ir taip siaura.

Dėl paliktų transporto priemonių gatvės žiemą negali nuvalyti kelininkai, privažiuoti greitoji.

Skundą parašę žmonės tvirtino, kad situacija pablogėjo, kai atsikraustė nauji, aukštas pareigas užimantys kaimynai. Prieš pora metų čia apsigyvenęs E.G. tris mašinas palieka gatvėje. Kitas gatvėje atsidarė garažą ir remontuoja mašinas.

Gyventojai prašė padaryti mokamą stovėjimą Mažojo kaimelio gatvėje. Jų nuomone, gal tai padėtų išspręsti problemą arba papilnėtų miesto biudžetas.

Saugaus eismo komisija nepritarė klaipėdiečių prašymui. Policijos atstovų teigimu, šioje gatvėje eismo intensyvumas nėra didelis, o greitis apribotas iki 30 kilometrų per valandą.

Be to komisijos nariai pabrėžė, kad jie negali spręsti dėl rinkliavos taikymo. Tą daro miesto taryba. Pagal tvarką yra numatyta rinkliavą rinkti miesto centre ir pajūryje.

Komisija sulaukė ir Tauralaukio, Akmenų gatvės gyventojų prašymo apriboti joje greitį iki 30 kilometrų per valandą. Anot jų, ši gatvė nėra išasfaltuota, sunkiasvorės mašinos ja laksto, kyla dulkės.

Nuo šių kenčia ne tik Akmenų, bet ir Smėlio gatvės gyventojai. Klaipėdiečiai tvirtino, kad dėl gatvės asfaltavimo ne kartą kalbėta su miesto vadovais, bet problema nesprendžiama.

Dėl to prašoma apriboti važiavimo greitį. Komisija patenkino gyventojų prašymą. Greitį ribojantys ženklai bus pastatyti zonoje, kur yra gyvenamieji namai.


Šiame straipsnyje: mokamas stovėjimasparkomatai

NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
Ar juoktis ar verkti ?

Klaipėdiškis

Klaipėdiškis portretas
Labai pageidaujame: apmokestinkite visą Klaipėdos teritoriją. Šiukštu, jau tik ne vien senamiestį. Pageiduajame butui skirti tik po 1 leidimą. O už antrąjį lai moka po 1 500,00 Lt, kad per mažai nepasirodytų. Juk turėsite kur, vietos vadžios žmogeliai, išleisti. Nė piršto nereikės pajudinti, o pinigų - nors šakėmis vartyk. Na ir kas, kad bute šeimoje gyvena 3 ar 4 žmonės. Duokite tik 1 leidimą. Mes taip pageidaujame. Primenu, apmokestinkite visą Klaipėdą. GĖDA> Praradote rinkėjus. Mano šeima špygas išpasišys ant balsavimo biuletenių. Draugai - taip pat. Visai atitrūkote nuo realybės.

Vytas

Vytas portretas
Debilai... Tai tegu ir moka, jei nori - gali ir siaip pinigus i miesto biudzeta pervest ar kokiam klerkeliui grynais duot, jei neturi kur det.
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių