Klaipėdiečiai pagerbė jūrininkų atminimą

Iš daugybės Jūros šventės renginių bei pramogų išsiskiria pagarbos iškiliausiems valstybės jūrininkams bei negrįžusiems iš jūros pagerbimas.

Nors ir nesutraukiantys tūkstantinių minių jūrininkų pagerbimo renginiai yra neatsiejama ir būtina kiekvienos Jūros šventės dalis.

Šeštadienį 9.30 Smiltynės kapinaitėse paminėtas pirmojo Lietuvos tolimojo plaukiojimo kapitono Liudviko Stulpino atminimas.

Dar kartą prisiminę šios iškilios asmenybės nuopelnus Lietuvos jūreivystei, susirinkusieji padėjo ant L.Stulpino kapo gėlių.

Kai kurie šios istorinės asmenybės biografijos faktai žinomi ne visiems. 1910 metais jo laivas išgelbėjo Baltijos jūroje skęstančio vokiečių burlaivio įgulą, o 1912 metais dalyvavo gelbėjant legendinio „Titaniko“ keleivius ir įgulą.

Klaipėdoje skulptūrų parke miesto bendruomenė pagerbė paslaptingai, tragiškai žuvusių 18-kos laivo „Linkuva“ įgulos narių atminimą.

Prie paminklo „Linkuvai“ atėjo ne tik žuvusiųjų šeimų nariai, bet ir buvęs bei dabartinis miesto merai. Neilgos, bet prasmingos miesto vadovų kalbos, gėlės, tylos minutė tapo atminimo akcentais.

Jūrų kapitonas Sigitas Šileris patikino, kad jūrininkai yra kitokie nei visi kirti žmonės – nemoka sakyti gražių kalbų, bet yra labai garbingi žmonės.

„Turime didžiuotis, kad „Linkuvos“ įgulos vyrai žuvo ne uliodami, o dirbdami labai sunkų darbą“, – kalbėjo prie paminklo S.Šileris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių