Klaipėdiečiai paramos mokiniams nesiveržia?

Kaip ir kasmet, artėjant rugsėjui klaipėdiečiai gali kreiptis dėl jų atžalų nemokamo maitinimo ar paramos mokinio reikmenims įsigyti. Specialistų teigimu, tokių prašymų šiemet sulaukiama mažiau nei pernai. Neatmetama, kad žmonės teisę į paramą praranda dėl didėjančių pajamų.

Gyventojai prašymus dėl socialinės paramos mokiniams gali teikti elektroniniu būdu arba Klaipėdos savivaldybės Socialinių išmokų poskyryje pagal išankstinę registraciją.

Pastebima, kad kol kas miestas sulaukė kur kas mažiau prašymų.

Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėjos Audronės Liesytės teigimu, nuo šių metų liepos 1 d. iki liepos 31 d. nemokamas maitinimas suteiktas 101 mokiniui, o parama mokinio reikmenims įsigyti – 61 vaikui.

Pernai per tą patį laikotarpį nemokamas maitinimas buvo skirtas 286 vaikams, o parama mokinio reikmenims – 160 mokinių.

Pašnekovės teigimu, sunku įvardyti priežastis, lemiančias, jog kol kas paramos prašoma kur kas mažesniam skaičiui mokinių. Tačiau neatmetama, kad galėjo padidėti nepasiturinčiųjų pajamos. Tikėtina, kad esama ir mažiau mokinių.

Skelbiama, kad teisę į socialinę paramą mokiniai turi, jeigu šeimos pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį yra mažesnės nei 153 eurai.

Išimtiniais atvejais nemokamas maitinimas gali būti suteikiamas mokiniams, jeigu pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį yra didesnės kaip 153 eurai, bet neviršija 224,40 euro.

Numatoma, kad tikrasis paramą gausiančiųjų skaičius paaiškės jau po rugsėjo.

"Tradiciškai maitinimą gauna iki tūkstančio vaikų", – konstatavo A.Liesytė.

Pašnekovės teigimu, parama mokiniui skiriama per penkias dienas nuo prašymo pateikimo dienos, tad, norint, kad moksleivis gautų nemokamą maitinimą nuo pat rugsėjo 1-osios, dokumentus reikia pateikti iki rugpjūčio 25 d.

"Tačiau žmonės gali kreiptis visus mokslo metus. Pavyzdžiui, jei pasikeičia aplinkybės, įgyjama tokia teisė ar rugsėjo pradžioje prašymas dar nebūna pateiktas", – pabrėžė A.Liesytė.

Prašymai dėl paramos mokinio reikmenims įsigyti bus priimami iki spalio 5 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mama

Mama portretas
O mano vaikams negėda valgyti mokykloje,bet praturtėjome 10€ daugiau, nei priklauso.

na

na portretas
Oficialiai aš galėčiau prašyt tos paramos, ( dariau tą), bet, vaikai paaugo, gėda. (Iš bado nemirštu).
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių