Klaipėdiečiai pasipiktinę: vietoj gėlių – piktžolės

Miestiečių akis bado Taikos prospekto ruože nuo Sausio 15-osios iki Paryžiaus Komunos gatvės esantys apleisti gėlynai. Vietoj spalvingų gėlių čia žaliuoja piktžolės.

Klaipėdietė Regina tikino šiame rajone gyvenanti 40 metų. Moterį stebina, kad niekas nesirūpina minėtame ruože įrengtais gėlynais.

„Vietoj gėlių – vien piktžolės. Usnys – metro aukščio. Auga ir kiaulpienės, dilgėlės. Viskas aptrupėję“, – vardijo moteris.

Gyventoja atkreipė dėmesį, kad Danės skveras nuolat puoselėjamas, gėlynai tvarkomi kelis kartus per metus. Rūpinamasi ir Debreceno aikšte, kitomis miesto viešosiomis erdvėmis.

„Kodėl ši vieta – pamirštas kampelis? Paskutinį kartą gėlynai buvo ravėti gal balandžio pradžioje. Į čia esančią kavinę dažnai atvyksta vokiečių ekskursijos. Gėda prieš svečius. Kokį jie vaizdą mato? Ką turi galvoti apie mūsų miestą? Jei jau miesto valdžia nenori rūpintis savais gyventojais, tegul apie svečius pagalvoja“, – dėstė moteris.

Regina taip pat atkreipė dėmesį, kad apie šią problemą ne kartą buvo kalbėta viešai, tačiau situacija mažai keičiasi.

„Tikrai labai pikta“, – tvirtino gyventoja.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė aiškino, kad minėtame Taikos prospekto ruože esantys gėlynai priklauso miestui. Jie yra daugiamečiai.

„Kol kas šioje vietoje didelių pokyčių nebus. Ji priklauso tikslinei miesto teritorijai. Ateityje numatyta atnaujinti ir viešuosius pastatus, ir viešąsias erdves. Jei darytume kažką, vėliau gali tekti išardyti. Žmonės turėtų palaukti dar metus. Viešosios erdvės bus tvarkomos pagal bendrą projektą, kad būtų visuma“, – pažymėjo pašnekovė.

Tačiau, pasak I.Šakalienės, nors šiuose darželiuose naujų gėlių nesodinama, jie turi būti nuravėti.

„Pakalbėsiu su rangovu. Už šių gėlynų nepriežiūrą jie jau buvo gavę ir įspėjimą, ir nuobaudą. Tiesa, reikia įvertinti tai, kad pastaruoju metu lijo. Žolės greitai auga. Pati savo darželius jau tris kartus ravėjau. Artimiausiu metu viskas bus sutvarkyta“, – pabrėžė vedėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

M

M portretas
Kuo toliau tuo baisiau. Savivaldybėj žmonių daugėja, o miestas tiesiog nyksta akyse. Skelbiama kad miestas gauna vis daugiau pinigų, bet visi pinigai yra suryjami korumpuotų valdininkų.

Rasa

Rasa portretas
Pietinėje miesto dalyje jokių gėlynų tik žolės aplink. Bjauru, koks nešvarus ir negražus pasidarė mūsų miestas.

Klaipeda

Klaipeda portretas
Uztai kulturos sostine prie antros perkelos uzsienieti sutikau pasiklydusi tarp zoliu ieskojo perkelos.Zolem apauges miestas erkiu pylna niekas nepjauna zoles.Nera pievuciu nera parkeliu vagiu saika net zolepjeviu neturi.Paziurekit koks Kaunas nusienautas Meras visiskas neseimininkas apzelus visa Klaipeda geda uz toki vaizda
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių