Klaipėdiečiai piktinasi neišvaizdžiais gėlynais

Klaipėdiečiai neigiamai atsiliepia apie Taikos prospekte vešančius gėlynus. Gyventojų manymu, susidėvėjusios sienelės, juosiančias žaliąją erdvę, nepuošia miesto centro, todėl jas reikėtų atnaujinti.

Klaipėdiečiai neigiamai atsiliepia apie Taikos prospekte vešančius gėlynus. Gyventojų manymu, susidėvėjusios sienelės, juosiančias žaliąją erdvę, nepuošia miesto centro, todėl jas reikėtų atnaujinti.

Gėlynai palei daugiabučius namus Taikos prospekte driekiasi nuo Paryžiaus Komunos gatvės miesto centro link. Gyventojai atkreipė dėmesį, kad jais seniai niekas nesirūpina. Keičiantis sezonams, persodinamos tik gėlės.

"Gėlynų betoniniai kraštai visai suirę, kai kuriose vietose atskilę, apaugę žaliomis kerpėmis. Nemanau, kad toks vaizdas turėtų būti matomas miesto centre. Tikrai grožio nesuteikia", – piktinosi viena klaipėdietė.

Moters manymu, miesto valdžia turėtų pasirūpinti gėlynų atnaujinimu.

"Kai kokia plokštė nukrenta Atgimimo aikštėje, darbininkai iš karto atsiunčiami remontuoti, o čia – pamirštas kraštas", – tvirtino gyventoja.

Klaipėdietė pastebėjo, kad ir einant šaligatviu palei gėlynus vakarais būna labai tamsu. Nuo gatvės sklindanti šviesa mažai pasiekia, nes pėsčiųjų taką ir žibintus skiria medžių juosta.

"Būna taip tamsu, kad net susidurti su priešais ateinančiu žmogumi gali. Apie dviratininkus net nekalbu. Reikėtų kažką daryti, kad būtų daugiau šviesos", – pabrėžė moteris.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda tvirtino, kad ši vieta pakliūva į Klaipėdos tikslinę teritoriją, kurios viešųjų erdvių ir objektų sutvarkymui numatyta skirti 80 mln. litų. Jos plotas siekia apie 233 hektarus.

Teritorija yra tarp Taikos prospekto, Galinio Pylimo, Aukštosios, Turgaus, Tiltų, Danės, Mokyklos gatvių, Šilutės plento bei Kauno gatvės.

"Pradėjus įgyvendinti šį projektą, bus pasirūpinta ir gėlynais. Gal jų nebeliks, gal atsiras kitokie. Viskas priklausys nuo projekto. Jis turėtų būti pabaigtas iki 2020 metų", – teigė direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Reikia

Reikia  portretas
atnaujinti tuos ,,bordiūrus".Užtenka mums naujadarų kurie ne puošia miestą, o bjauroja.Man visai nepatinka centre(kitoj pusėj gatvės, prieš arkos kartuves)esančios gėlių ,,borūžėlės" vadinamos ,,šakalienės galva".Jų kaina bene 5000Lt?Tegul išlieka sena, gera, bet tvarkinga klasika o nemetami pinigai į balą.

o

o portretas
kam, juk "100" amžių prastovėjo... atminimas visoms Klaipedos kartoms :-)

vert

vert portretas
Iš 100 min. lt liko 80 min. lt. Dar keli metai ir liks tik puse sumos, o tada ji bus skirta tiltui statyti, o aplinkai ir gėlynams neliks.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių