Klaipėdiečiai plūdo prie nemokamų eglišakių

Miestiečiai penktadienį per porą valandų išgraibstė visas teatro aikštėje nemokamai dalintas eglių šakas.

Minia žmonių aikštėje būriavosi dar gerokai prieš akcijos „Parsinešk Kalėdas į namus“ pradžią. Vos tik šakos buvo pradėtos dalinti, miestiečiai prie jų tiesiog plūstelėjo. Per valandą buvo išdalintos beveik visos šakos. Pavėlavusiesiems teko tenkintis tik likučiais – mažiausiomis ir ne tokiomis patraukliomis šakomis.

Iš viso vakar Teatro aikštėje buvo išdalinta apie 1500 šakų. Žmonės dažniausiai ėmė po vieną ar dvi. Nors buvo ir tokių klaipėdiečių, kurie šakų negavo, jų papildomai atvežta nebuvo, nes, anot girininkų, labai sudėtinga įvažiuoti į mišką. Eglių šakos girininkijoje kainuoja 2-3 litus.

Akcijos organizatoriai spėjo, jog žmonės graibstė nemokamas šakas, nes tai puiki galimybė pasipuošti namus, mat šiemet labai sunku įpirkti mišku kvepiančią žaliaskarę.

Nors jų kainos girininkijoje yra tokios pat kaip pernai, tačiau mieste eglutės pardavinėjamos gerokai brangiau. Pavyzdžiui, už nedidelę apie metro aukščio eglutę teks pakloti 25 litus. Pardavėjai teisinosi, jog eglutės pabrango todėl, kad jas labai sunku nukirsti, nes reikia atsikasti sniegą. Jų esą mažiau atvežta parduoti, tad jos ir brangesnės.

Šią savaitę žaliaskarėmis mieste buvo prekiauta maždaug penkiolikoje vietų. Tačiau šį savaitgalį prekyba eglutėmis pasieks piką ir jos bus siūlomas prie beveik visų prekybos centrų bei tų vietų, pro kurias praeina daug žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šiaulietis

Šiaulietis portretas
O Šiauliuose viskas buvo labai gerai organizuota, šakos buvo vežamos papildomai, šventinę nuotaiką palaikė Kalėdų Senis, vienu žodžiu, liuks. Sakė, kad dar ir šeštadienį dalins. Šaunuoliai Šiaulių urėdijos miškininkai!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių