Klaipėdiečiai plūsta į parodą „Sveikata 2017“

Lietingą ir žvarbų šeštadienį klaipėdiečiai išnaudojo progą daugiau sužinoti apie sveikatą ir sveikatinimąsi „Švyturio“ arenoje lankydamiesi visą savaitgalį vyksiančioje parodoje „Sveikata 2017“.

Į parodą uostamiesčio ir aplinkinių miestų bei kaimų gyventojai veržiasi ne tik nusipirkti grožio bei sveikatos priemonių. Šeštadienį čia vyko daug renginių, skirtų pamokyti žmones gyventi aktyviai bei sveikai.

Sporto klubų treneriai surengė varžybas. Tačiau didesniajai daliai žiūrovų buvo smalsu ne tiek sužinoti jų laimėtojus, kiek pasimokyti pratimų, kuriuos galėtų patys kartoti namuose. Treneriai kvietė savanorius ir juokaudami dalijosi su jais savo patirtimi.

Daugybė parodos lankytojų pasinaudojo proga daugiau sužinoti apie sveikatinimo priemones, pagamintas į gamtos dovanų, mėgavosi masažais bei domėjosi netradiciniais diagnostikos būdais.

Nacionalinio kraujo centro darbuotojai sulaukė nemažai besidominčiųjų donoryste. Penktadienį 30 žmonių panoro paaukoti savo kraują. Tačiau patikrinę jų sveikatą medikai tai leido padaryti tik 20-čiai. Pasirodo, likę 10 asmenų yra sveiki, tiesiog kai kurie jų sveikatos parametrai neatitiko donorams keliamų reikalavimų.

„Tokios parodos mums labai naudingos todėl, kad nemaža dalis donorais tapti norinčių žmonių dirba visą darbo dieną, taip kaip ir mes. Parodos metu mes galime skirti tokiems savanoriams daugiau laiko. Didelio kraujo trūkumo dabar nejaučiame, todėl norime ne tiek sulaukti kaip galima daugiau kraujo paaukoti norinčių žmonių, kiek kaip įmanoma plačiau paskleisti žinią apie donorystę“, – kalbėjo donorystės koordinatorė Indrė Stašinskienė.

Nemažai žmonų susidomėjo parodoje pristatoma kaniterapija – gydymo, reabilitacijos būdu, kai norint pasiekti geresnės fizinės, emocinės sveikatos, pagerinti pažintinius bei socialinius įgūdžius, naudojamas specialiai paruoštas šuo motyvacijai sustiprinti. Žmonės džiaugėsi galėdami paglostyti mielus gyvūnus ir iš parodos išėjo apimti šviesių jausmų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių