Klaipėdiečiai plūsta lankyti artimųjų kapų

Uostamiesčio gyventojai būriais plūsta į mieste esančias kapines lankyti artimųjų kapų. Amžinojo poilsio vietų prieigose budi gausios policijos pareigūnų pajėgos, todėl automobilių spūsčių ar eismo įvykių išvengti pavyksta.

Uostamiesčio gyventojai būriais plūsta į mieste esančias kapines lankyti artimųjų kapų. Amžinojo poilsio vietų prieigose budi gausios policijos pareigūnų pajėgos, todėl automobilių spūsčių ar eismo įvykių išvengti pavyksta. Kapinių link rieda ir sausakimši miesto autobusai. Šiemet kapinių prieigose klaipėdiečiai gali įsigyti ne tik gėlių ir žvakių, bet ir kavos.

Didelių nesklandumų nėra

Lapkričio 1-ąją labiausiai lankomos vietos uostamiestyje – Lėbartų ir Joniškės kapinės. Gausūs būriai uostamiesčio gyventojų kapinių link rieda sausakimšais miesto autobusais ir savu transportu, arčiau kapinių gyvenantieji – traukia pėsčiomis.

Joniškės ir Lėbartų kapinių prieigose budi ir eismą reguliuoja gausios policijos pareigūnų pajėgos, kai kur ribojamas eismas, todėl automobilių spūsčių ar eismo įvykių išvengti pavyksta. Nuo grafiko nenukrypsta ir viešasis transportas.

„Gyventojai labiau pradėjo važiuoti po dešimtos valandos, iki tol buvo gana ramu, tačiau ir dabar viskas vyksta pagal planą“, – pasakojo prie Lėbartų kapinių budėjęs policininkas.

Apie vidurdienį į Lėbartus traukę klaipėdiečiai dar galėjo automobiliams vietos rasti ir visai šalia įėjimų į kapines, vėliau automobilių vis daugėjo, todėl teko paėjėti pėsčiomis.

Į Joniškės kapines gyventojai taip pat neskubėjo iš pat ankstaus ryto. Vos po pietų prie Joniškės kapinių nusidriekė kelių šimtų metrų automobilių eilė, tačiau spūstyje klaipėdiečiams laukti nereikėjo, nes automobilius galima statyti greta šaligatvio ir likusią kelio dalį įveikti pėsčiomis.

Į kapines traukė ir penktadienį

Kapinių prieigose dirbantys gėlių prekeiviai tikino, jog šeštadienį – pats darbymetis, tačiau nemažai žmonių buvo ir penktadienį.

„Jau vakar buvo daug darbo, o šiandien visai vos spėjame. Žmonių labai daug, visi perka gėles ir žvakutes. Bet taip būna kasmet“, – pasakojo jau kelerius metus šalia Lėbartų kapinių gėlėmis prekiaujanti klaipėdietė.

Moteris pastebėjo, jog kai kurie gyventojai tiesiog akiplėšiškai automobilius palieka šalia prekeivių, užstato takus, tuomet kiti žmonės tiesiog brenda išdėliotu verslininkų asortimentu.

„Taip būna kasmet. Kas iš to, jog susimokame už vietą, šalia pastato automobilį. Labai daug žmonių, srautus kontroliuoti nelengva“, – pripažino pašnekovė.

Nuo kelių iki keliasdešimties litų

Nors prekeiviai skundėsi, jog didmeninė gėlių kaina šiemet smarkiai šoktelėjo, tačiau puokščių kainų tikino nekėlę.

Kapinių prieigose dirbtinių gėlių puokštelių kainos šeštadienį svyravo nuo 6 iki 55 litų, chrizantemų šakelių kainos varijavo nuo 5 iki 8 litų. Itin didelių puokščių kaina galėjo siekti ir daugiau nei šimtą litų, tačiau tokių – reta.

„Senjorams ir studentams darome nuolaidą. Puokšteles jie gali įsigyti nuo keturių litų, todėl darbo tikrai netrūksta“,  – pasakojo pirmąkart šiemet tokią veiklą išbandžiusi Živilė.

Siūlo ir kavos

Vis dėlto nemaža dalis miestelėnų lankyti artimųjų amžinojo poilsio vietų skuba nešini jau anksčiau įsigytomis puokštėmis bei vainikais. Neretas pripažino gėlių nusipirkęs penktadienį kurioje nors iš miesto turgaviečių.

Šiemet daugelis ypatingą dėmesį skyrė žvakėms, ieškojo ilgiau degančių ir didesnių ar įvairiai dekoruotų švieselių.

Greta įėjimų į kapines šiais metais įsikūrė ir kava prekiaujantys verslininkai. Kalbinti prekeiviai neslėpė nustebę, jog kvapni kava viliojo ne vieną jau aplankiusį artimųjų kapus ir einantį autobusų stotelės ar automobilio link.


Šiame straipsnyje: VėlinėsKapinėsmirusieji

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių