Klaipėdiečiai raginami padėti mažinti triukšmą

Klaipėdiečiai jau žino, jog didžiausią triukšmą kelia automobilių transportas, o visuomenininkai dar konkretizuoja - atsikračius labiausiai triukšmaujančių mašinų mieste taptų žymiai ramiau.

Trečiadienį Miesto ūkio komiteto posėdyje buvo pristatytos priemonės, kaip galima sudrausminti labiausiai triukšmaujančių transporto priemonių vairuotojus.

Judėjimo "Už miestą be triukšmo" vieno iš iniciatorių Klaipėdoje Eduardo Bytauto teigimu, didžiausią triukšmą mieste kelia automobiliai su perdarytais duslintuvais. Tad nepakenčiamas triukšmas mieste netinkamu laiku - lenktyniniais paverstų automobilių „nuopelnas“.

Piktybiškus paauglius ir jų „lenktynines“ mašinas turėtų drausminti ne tik policija, kuri jau aktyviai įsijungė į šią veiklą, bet ir patys žmonės. Gyventojai, pastebėję mieste ar kieme automobilį su pertvarkytu duslintuvu, raginami pranešti apie tai policijai.

Triukšmą kelia ir „sunkiuoju“ vadinamas transportas, toks kaip maršrutiniai autobusai. Jų keliamus garsus galima kontroliuoti reguliuojant važiavimo laiką, ženklais nukreipiant transportą į mažiau apgyvendintas gatves, taip pat įspėjant savininkus apie garso viršijimo pažeidimus.


Šiame straipsnyje: triukšmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių