Klaipėdiečiai raginami pranešti apie audros padarinius

  • Teksto dydis:

Klaipėdos valdžia ragina uostamiesčio gyventojus būti aktyvius ir informuoti apie jų pastebėtus, bet atsakingų tarnybų dar nelikviduotus savaitgalio audros padarinius.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas ragina uostamiesčio gyventojus būti aktyvius ir informuoti apie jų pastebėtus, bet atsakingų tarnybų dar nelikviduotus savaitgalio audros padarinius.

Anot mero, pirmadienį jis pats mieste pastebėjęs bei iš gyventojų sulaukęs pranešimų apie sulūžusius kelio ženklus, išvartytas tvoras, šiukšliadėžes, kelių apsauginius atitvarus, nuverstus ar pavojingai pakrypusius medžius bei kitokius tvarkytinus stichijos siautulio padarinius.

Klaipėdiečiai kviečiami pranešti apie juos Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio departamento Miesto tvarkymo skyriaus specialistams daugeliui patogiausiu būdu – el. paštu jolanta.rimkiene@.klaipeda.lt.

V. Grubliausko manymu, praūžusi audra yra ir dingstis įvertinti viešosios infrastruktūros objektų: kelio ženklų, metalinių tvorų, atitvarų ir pan. – kokybę.

„Akivaizdu, kad realiomis Klaipėdos orų sąlygomis tokio tipo gaminiams tenka atlaikyti kur kas rimtesnius „patvarumo bandymus“ nei kitur Lietuvoje. Tad įsigyjant būtinąją įrangą, jos funkcinėms savybėms, konstrukcijai turi būti keliami specialieji reikalavimai, – mano meras. – Siūlyčiau specifikacijose, kurios pateikiamos organizuojant įrangos viešuosius pirkimus, numatyti išsamesnius patvarumo kriterijus. Geriau vienąkart sumokėti už tvirtesnį kelio ženklą, nei po kiekvienos audros pirkti naują.“

Audros padarinius vertins komisija

Savaitgalį mieste praūžusios vėtros padarinius – nuplėštą Sendvario progimnazijos stogą - vertins specialistų komisija.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija informavo Valstybinę teritorijų planavimo ir statybos inspekciją prie Aplinkos ministerijos dėl šeštadienį, kovo 15 d., Klaipėdos mieste įvykusios statinio avarijos, per kurią dėl siautusios audros buvo nuplėštas pernai rekonstruotos Sendvario progimnazijos stogas ir jį laikančios konstrukcijos.

Inspekcijoje sudaryta Statinių avarijų tyrimo komisija tirs ir nustatys priežastį, dėl kurios ugdymo įstaigos stogas bei laikančios konstrukcijos neatlaikė vėjo gūsių, tikrins įstaigos rekonstrukcijos techninį projektą, sprendinius, įvertins kovo 15 d. meteorologines sąlygas, o taip pat padarytą žalą.

Administracijos direktorės pavaduotojos Alinos Velykienės teigimu, gavus informaciją, kad vėtra nuplėšė mokyklos stogą, ją rekonstravusios bendrovės „Džiugo statyba“ komanda važiavo į įvykio vietą, kur vertino patirtus nuostolius ir galimybę likviduoti padarinius. Ugdymo įstaigos rekonstrukciją atlikusi bendrovė patirtą žalą įvertino 120 tūkst. litų.

Dėl savaitgalį nuplėšto stogo pirmadienį  įstaigoje ugdymo procesas nebuvo sustabdytas. Grėsmę kelianti teritorija yra užtverta, o mokiniai naudojasi pagalbiniu įėjimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių