Klaipėdiečiai rikiuojasi eilėje prie budistinių relikvijų parodos

Klaipėdos koncertų salėje šį savaitgalį – minios žmonių. Jie plūsta ne pasiklausyti muzikos, o pamatyti budizmo relikvijų.

Uostamiestyje pirmą kartą demonstruojamos relikvijos, tai - perlus primenantys dariniai, atsiradę kremavus budistų dvasinių mokytojų kūnus.

Klaipėdiečiai veržiasi pamatyti šių įdomybių, nepaisant išpažįstamos religijos. Tolerantiški bei paslaugūs parodos pagalbininkai ne tik pataria, kaip elgtis apžiūrinėjant relikvijas, bet ir paaiškina visų veiksmų prasmę.

Kiekvienas žiūrovas, sulaukęs savo eilės, gali aplieti budos statulėlę vandeniu, paskambinti varpeliu bei atlikti kitus, pasak budistų, apsivalymą reiškiančius ritualus.

Penktadienį vakare ilga eilė žmonių išsirikiavo prie budistų vienuolio bei gerai lietuviams žinomos Nijolės Valaitytės Wolmer, kurie atlieka palaiminimą primenančią apeigą.

Tarp lankytojų galima pamatyti ir katalikų vienuolių. Egzotika, ramybe bei neįprastu lietuviams koloritu alsuojanti budistinių relikvijų paroda parodė, kiek daug mieste yra apie šią religiją išmanančių bei ja besidominčių klaipėdiečių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių