Daiktų dovanojimo akcija sulaukė didelio dėmesio

Šeštadienį uostamiesčio gyventojai jau penktą kartą susirinko padovanoti drabužių, avalynės bei kitokių daiktų sunkiai besiverčiantiesiems. Į Minijos gatvės turgelį, kur ir buvo dovanojami daiktai, nuo pat akcijos pradžios susirinko gausybė žmonių. Teigiama, kad šįkart klaipėdiečiai sunešė itin daug daiktų.

Kvietė dovanoti

Šeštadienio vidurdienį surengta jau tradicine tapusi klaipėdiečių padovanotų drabužių bei kitų daiktų dalijimo akcija sunkiai besiverčiantiesiems sulaukė itin daug dėmesio.

Klaipėdiečiai, norintys atiduoti turimus daiktus, juos į Klaipėdos savivaldybės viešosios bibliotekos Kalnupės filialą atnešti buvo kviečiami visą penktadienį arba pačios dalijimo akcijos šeštadienį metu.

Buvo itin aktyvūs

Vienas akcijos organizatorių Saulius Liekis pastebėjo, kad šiemet žmonės atnešė itin daug daiktų.

„Biblioteka buvo tiesiog užversta daiktais, kuriuos žmonės sunešė per vieną dieną. Šįkart daiktų buvo sunešta netgi daugiau nei tą kartą, kai žmonės juos nešė visą savaitę“, – įvertino S. Liekis.

Iš bibliotekos filialo į Minijos gatvėje esantį turgelį, kur ir vyko daiktų dalijimo akcija, daiktus vežusiems organizatoriams teko kursuoti penkis kartus.

Skaičiuojama, kad iš viso porą valandų trukusioje akcijoje sudalyvavo per 120 žmonių, kurie arba pasiėmė, arba dovanojo daiktų.

Buvo kultūringesni

Anot S. Liekio, uostamiesčio gyventojai dovanojo ne tik drabužių ir avalynės, bet ir kitokių daiktų – indų, vaikiškų nešyklių, dviratukų, vonelių ir pan.

Kai kurie daiktai, pasitarus su Klaipėdos miesto šeimos ir vaiko gerovės centru, bus padovanoti itin sunkiai besiverčiančioms šeimoms.

Pašnekovas taip pat pasidžiaugė, kad šios akcijos metu daiktų atskubėję klaipėdiečiai elgėsi kur kas ramiau, nebuvo anksčiau neretai kildavusių konfliktų, stumdymosi bandant pirmiems prieiti prie dovanojamo turto ir pan.

„Pastebėjome, kad šįkart viskas vyko kultūringiau, tvarkingiau. Džiugu dėl to. Pastebime, kad kai kurie žmonės į šias dalijimo akcijas ateina jau ne pirmą kartą“ , – teigė S. Liekis.

Pratęs daiktų gyvenimą

Nors dovanojamų daiktų pasiimti atskubėjusieji rinkosi gana aktyviai, tačiau pasibaigus akcijai daiktų dar buvo likę. Organizatoriai užtikrino, kad visos akcijos metu surinktos dovanos pasieks šio regiono šeimas.

„Žmonės atneša tikrai gerus daiktus. Tikrai nėra taip, jog išsivalo spintas ir atneša labai prastos kokybės. Matosi, kad tie daiktai buvo mylimi, atnešami gražiai sulankstyti ir tvarkingi. Žmonės džiaugiasi, kad dar gali pratęsti jų gyvenimą“, – pastebėjo vienas organizatorių.

Vertinant šios akcijos metu išryškėjusį klaipėdiečių norą padovanoti jiems jau nereikalingus, tačiau dar gerus daiktus bei tokios paramos poreikį, akcijos organizatoriai yra užtikrinti, kad rudenį gyventojus ir vėl pakvies dalytis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AK

AK portretas
Keliame skurdo kultūros lygį.

Yra kuo didžiuotis

Yra kuo didžiuotis portretas
Lietuvos piliečiams gyvenantiems Europos centre.Koks perteklius ir gerovė atėjo!Štai kuo reikia džiaugtis ir žavėtis.Čia jums ne ruso laikai kur niekad tokių gerų dalykų nebuvo o tik priespauda dirbti savo darbą ir švęsti ruso leidžiamas šventes.Jie netgi labdaros valgyklų neturėjo.Kur konservatorių, tremtinių, liberalų tolerantiškųjų dėžučių organizacijos?Kur Liansbirbis ir sąjūdžio signatarai, kovotojai už rentas, sklypus, išskirtinių, nebiednų valst.pensijų gavėjai?Grybauskaitė?Kaipgi jie nesidžiaugia tokia akcija, negieda Tautiškos giesmės ir neragina būt patriotais?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių