Klaipėdiečiai šventėje nemokamai tikrinosi sveikatą

Sveikatos žurnalistai šeštadienį Klaipėdoje surengė ne tik nuotaikingą, bet ir naudingą šventę.

Pirmą kartą uostamiestyje buvo surengta sveikatos šventė „Tark vėžiui – ne!“. Jos dalyviai Atgimimo aikštėje šurmuliavo kone nuo vidurdienio iki vakaro.

Šventėje klaipėdiečiai turėjo galimybę ne tik pasiklausyti žymių atlikėjų dainų, bet ir nemokamai pasikonsultuoti su įvairių sričių gydytojais, gauti informacijos apie patikrų programas.

Projekto „Išsaugokime vyrus“ autobusiukas kvietė nemokamai padaryti prostatos specifinio antigeno (PSA) tyrimą. Jis padeda atskleisti prostatos ligas.

Šia galimybe per kelias valandas pasinaudojo 54 žmonės. „Tyrimų rezultatai, kurie atskleis, ar kai kuriems vyrams reikės tirtis išsamiau, bus aiškūs pirmadienį. Tačiau svarbiausia – prevencija, o renginyje žmonės ir naudojosi galimybe nemokamai pasitikrinti“, - pavykusiu renginiu ir pasiektais tikslais džiaugėsi šventę organizavusios Lietuvos sveikatos žurnalistų asociacijos pirmininkė Daiva Ausėnaitė.

Dar vienas šventės akcentas – gražiausios ledo skulptūros rinkimai. Keturias skulptūras savo balsais įvertino per 300 žmonių.

„Dabar prasidės diskusija su savivaldybe, nes tikrai norime gauti leidimą ir tokią Sveiktos skulptūrą pastatyti kur nors mieste“, - teigė D.Ausėnaitė.

Ji vylėsi, jog tokia šventė uostamiestyje taps tradicinė, nes pirmasis renginys parodė, jog klaipėdiečiams rūpi sveikata ir jie domisi ligų prevencija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ivanas

Ivanas portretas
Ir vėl tie nepriputę pensinykai ir kiti goduoliai ant šaros tikrindamiesi eiles sudarė, atmatos.

p

p portretas
nedarykit gedos su tokiais renginiais

Sveikatobusas

Sveikatobusas portretas
Sveikatobusas grizta!!!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių