Klaipėdiečiai užplūdo į uostą užsukusius NATO laivus

Šį savaitgalį klaipėdiečiai išnaudojo progą pasisvečiuoti į Klaipėdos uostą užsukusiuosiuose NATO trijų laivų flotilės laivuose.

Šeštadienį po pietų miestiečių smalsumą tenkino Nyderlandų Karalystės fregatos „De Ruyter,“ „Eversten“ ir Belgijos Karalystės fregatos „Lousie Marie“ įgulos. Šie laivai buvo prisišvartavę Kruizinių laivų terminale.

Priešlėktuvinei gynybai pritaikyti laivai užsuko į mūsų uostą su draugišku vizitu.

Fregata „Evertsen“ yra nuolatinė Šiaurės ir Baltijos jūrose vykstančių pratybų dalyvė, patruliuoja prie Somalio krantų saugodama prekybos motorlaivius nuo įžūlių piratų išpuolių.

Laivus sumanę aplankyti smalsuoliai turėjo parodyti, ar neturi rankinėse ko draudžiamo. Laivų įgulos maloniai atsakė į ekskursantų klausimus bei padėjo susiorientuoti.

fregatos „Evertsen“ denyje buvo eksponuojama Lietuvos ir Nyderlandų Karalystės istorines sąsajas, kultūrinį bei ekonominį bendradarbiavimą atspindinti paroda.

Karo laivuose De Ruyter“ ir „Evertsen“ klaipėdiečiai turėjo galimybę susipažinti su ginkluote, valdymo mechanizmais, navigacijos ir ryšių prietaisais, jūrininkų buities sąlygomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių