Klaipėdiečiai vėliavų kelti neskubėjo

Minėdami Gedulo ir vilties dieną iškelti vėliavas privalėjo tik valstybinės institucijos. Jos sekmadienį taisyklių nepažeidė, tačiau visame mieste vėliavų buvo mažoka.

Lietuvos vėliavą ant namų privaloma iškelti trimis progomis – Vasario 16-ąją, Kovo 11-ąją ir Liepos 6-ąją.

Kitomis atmintinomis dienomis vėliavas privalomai turi kelti valstybinės institucijos bei viešosios įstaigos.

Tad Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai, paprastai tikrinantys, kaip laikomasi šios prievolės, šį savaitgalį minint Gedulo ir vilties dieną reidų nevykdė.

Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Viliaus Valio teigimu, buvo atlikta tik stebėsena.

„Tiek pietinėje, tiek šiaurinėje dalyje nebuvo daug iškeltų vėliavų“, – būtent gyventojų pilietiškumą apibendrino V.Valys.

Pašnekovas pastebėjo, jog paprastai gyventojai akyliau seka tas dienas, kai trispalvę iškelti yra būtina, o dienomis, kai šis veiksmas neprivalomas, prie reto namo plevena šalies vėliava.

Vis dėlto visi, kuriems atmintinomis dienomis vėliavą kelti privalu, savo pareigą įvykdė. Poskyrio vadovo teigimu, Viešosios tvarkos skyriaus specialistai neužfiksavo nė vienos įstaigos, kuri nebūtų iškėlusi trispalvės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rokis

Rokis portretas
Seniau per Gedulo ir vilties diena buvo privaloma ketlti trispalve su juodu kaspinu. Kazkodel buvo nutarta sumazinti veliavos kelimo dienu skaiciu... Kam dirbo tuometine valdzia?

Mmm

Mmm portretas
Nepasivarginote parašyti kas per gedulo ir vilties diena. Absoliuti dauguma apie tai nieko nežino. Maža to vėliavos kelti neprivaloma, tai kam rašyti apie tai kad niekas jos ir nekėlė.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių